Sinan Oğan: Bir-iki güne açıklarız

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda oyların yüzde 5'ten fazlasını alan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan’ın "2. turda bizim desteğimizle rahat bir seçim alınacağı kanaatindeyim" dedi.

Sinan Oğan: Bir-iki güne açıklarız
Son Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 14:00
16 Mayıs 2023 Salı 13:55

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını duyurdu. Yener’in açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,51, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44,88 ve ata ittifakının adayı Sinan Oğan’ın yüzde 5,47 oranında oyu var.

Bu tabloya göre Erdoğan’la Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışacak. Oğan’a oy veren seçmenin de ikinci turda belirleyici bir rolü olacak.

BBC Türkçe’den Esra Yalçınalp ve Ege Tatlıcı’ya konuşan Oğan, ikinci turda kimi destekleyeceklerini bir-iki gün içinde açıklayacaklarını dile getirdi.

Kendisine oy veren seçmenin ikinci turda, kendisinin desteklediği adaya oy vereceğini belirten Oğan, destekledikleri adayın rahat bir şekilde kazanacağını savundu.

Sinan Oğan, şunları söyledi:

-Bir-iki gün içerisinde istişareleri tamamlayıp muhtemelen ondan sonra (kime oy vereceğimizi) açıklayacağız.

-(Destek koşullarıyla ilgili soruya hitaben) Elbette kırmızı çizgilerimiz var. Başta terörle mücadele, terör örgütlerinin desteklediği siyasi partilerle araya mesafe koyma, sığınmacıların gönderilmesi gibi birtakım şartlarımız var.

-(AK Parti’nin sığınmacı meselesi hakkında adım atmamasıyla ilgili) Bu bizim temel kırmızı çizgimiz. Bu konuda adım atmak durumundalar.

-(İki tarafla da) Niye görüşmeyelim? Demokratik bir ülkedeyiz ve siyaset konuşarak yapılan bir şey.

-(Bize oy veren seçmeni anlaştığımız adaya) Taşırız. Hepsini taşırız çünkü bizim seçmen kitlesi Türkiye’deki en sadık seçmen kitlesi, en bağlı seçmen kitlesi. Ama biz kendimize göre karar vermeyeceğiz. O seçmen kitlesine danışarak karar vereceğimiz için o seçmen kitlesinin iradesiyle hareket edeceğiz zaten.

-İkinci turda bizim desteğimizle rahat bir seçim alınacağı kanaatindeyim.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar