Şimşek'ten cari açık mesajı! "Düşüş OVP'nin çalıştığını gösteriyor"

Merkez Bankası tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan verileri değerlendirdi. Şimşek, "Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz. Bu eğilim yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in altında gerçekleşebileceğine işaret ediyor." dedi

Şimşek'ten cari açık mesajı! "Düşüş OVP'nin çalıştığını gösteriyor"
Son Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 16:02
17 Nisan 2024 Çarşamba 16:00

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı verilere göre, cari açık Ocak ayında 3 milyar 265 milyon dolar oldu.

Şubat ayında ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı 4 milyar 751 milyon dolar olarak kaydedildi. Bu dönemde hizmetler dengesi kaynaklı girişler 2 milyar 381 milyon dolar olarak gerçekleşirken, seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler ise 1 milyar 957 milyon dolar oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari işlemler verileriyle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, şubat ayında cari açığın geçen yıla göre 5,8 milyar dolar azaldığını belirtti.

Cari açıktaki düşüşün orta vadeli programın çalıştığını gösterdiğini ifade eden Şimşek, "Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz. Bu eğilim yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in altında gerçekleşebileceğine işaret ediyor." sözlerini kullandı.

Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Cari açık şubatta beklentilerin altında gerçekleşti ve geçen yıla göre 5,8 milyar dolar düştü. 2023 yılı mayıs ayı zirvesine göre yıllık 28,3 milyar dolar iyileşme gerçekleşti. Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor. Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz. Bu eğilim yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in altında gerçekleşebileceğine işaret ediyor. Cari açıktaki azalma döviz rezervi birikimine destek olurken, makro finansal istikrar kanalıyla da dezenflasyona destek olacak."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar