için kaldı

ABD'li vekilden Biden'a tepki: Sen işgalcinin tarafını tutuyorsun

ABD'de demokrat vekil Ocasio-Cortez, Biden'ın “İsrail'in kendini savunma hakkı var” sözlerine “Bu tarafsız bir dil değil, taraf tutan, işgalin tarafını tutan bir dil” ifadeleriyle tepki gösterdi.

ABD'li vekilden Biden'a tepki: Sen işgalcinin tarafını tutuyorsun
Son Güncelleme: 14 Mayıs 2021 Cuma 07:26
14 Mayıs 2021 Cuma 07:26

Temsilciler Meclisi New York Vekili Ocasio-Cortez, Başkan Joe Biden'ın İsrail'in saldırılarıyla ilgili açıklamasını eleştirdi. 

Ocasio-Cortez, Biden'ın "İsrail'in kendini savunma hakkı var" sözlerine tepki göstererek, "Bağlamı zayıf ya da Filistinlilerin evlerinden çıkarılması veya Mescid-i Aksa'daki saldırılar gibi bu şiddet sarmalını hızlandıran şeylerin kabul edildiği, bunun gibi boş açıklamalar sadece Filistinlileri insanlıktan çıkarmaktadır. Bu yanlıştır" değerlendirmesini yaptı. 

Demokrat vekil, İsrail'in saldırılarını görmezden gelip sadece Hamas'a yüklenen Biden yönetiminin sanki şiddetin kaynağı Filistinlilermiş gibi davrandığını belirterek, "Bu tarafsız bir dil değil, taraf tutan, işgalin tarafını tutan bir dil" yorumunu yaptı. 

Biden, dün konuyla ilgili açıklamasında İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu belirtmiş, ancak 80'den fazla Filistinlinin hayatına mal olan İsrail saldırılarını kınamaktan kaçınmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar