Özel'den Hatay açıklaması: Seçimi çalmaya çalışıyorlar

CHP lideri Özgür Özel, seçim sonuçlarına itiraz edilen Hatay'la ilgili konuştu. "Hatay’da seçim çalınıyor. Vali eliyle devlete talimat veren hükûmet çaldırıyor. Vali işin içinde" dedi. Yardımcıları Murat Bakan’la Gökçe Gökçen'in ve bir hukukçu ordusunun şuanda Hatay'da olduğunu söyleyen Özel, "Hatay’da iş daha bitmedi. Hatay son dakikaya kadar takip edilecek. Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

Özel'den Hatay açıklaması: Seçimi çalmaya çalışıyorlar
Son Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 13:24
4 Nisan 2024 Perşembe 13:21

Yerel seçimlerin ardından ilk kez bir TV programına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aramadığını birinci parti oldukları için bayramda kendisinin Erdoğan'ı arayacağını belirtti.

Özel’in açıklamasının satır başları şöyle:

"Sahaya çıkınca birinci parti olma umudu içime doğdu. İlk MYK'da Gökhan Zeybek'e tahmini sordum yüzde 32 33 dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi kurucu parti olmanın gereği devleti kurmuşuz ya bu çok gurur verici bir şey övünüyoruz. Devletin tarafında olduğunuzda milletin tarafında bazen olamıyorsunuz. Biz de şöyle bir gerçek var, bu ülkede insanlar devleti severler.

Devletin emriyle askere giderler, canlarını vermeyi göze alırlar. Devletler ne laf söyletmezler ama devlet karşılarına geçerse de gereğini yaparlar. Çünkü milletler devlet kurar ama devletler millet kuramaz. Millet kendi vardır, millet devleti kurar da değiştirir de anayasasını da değiştirir, yöneticisini de değiştirir. Millet devleti yönetmek ister, seçtikleri yönetsin, ister devlet milleti yönetmeye kalktığında direnir.

Sandığa gelenler bizimkilerdi. Sandığa gelenlerde bize verdiler. Sandığa en çok gençler geldi. Anketlere göre gençlerin yüzde 80'i muhalefete vermiş. Yüzde 56'sı CHP'ye vermiş. CHP gençlerde yüzde 56 yakalamışsa CHP2nin sırtı yere gelmez tabi yanlış yapmazsa.

Kilis’te CHP gider mi?. Kilis’te CHP parmağını oynatamaz. Kilis’teki avukata güveniyorum. Anket koyduk adayımız önde. Adayımız yüzde 43 aldı. Samsun ve Antep'te partiyi birinci parti yapacağım.

'BİR ÜLKEYİ DEMOKRATİK YAPAN MUHALEFETTİR'

AK Parti yakın iş adamları bugün bir varlığa sahiplerse bunun cumhuriyet sayesinde olduğunu biliyor. Bir ülkeyi demokratik yapan muhalefettir. Ülkenin demokrasisi nefes alırsa herkes alır. Biz kazandık ülkenin risk durumu da düşecek. Dolar düştü Euro düştü tabi kalıcı değil. Geçen dönem yapılan en büyük kötülük İmamoğlu’na mazbatayı vermemekti.

CHP, Avrupa’nın birinci partiyiz. Avrupa’da en çok belediye alan partiyiz. CHP’nin seçim başarısı dünyadaki sosyalistlere moral oldu. Avrupa bu seçim başarısı sol bir perspektifle anlatılmamız isteniyor."

(ABB Başkanı Mansur Yavaş kadın pedini ücretsiz dağıtmasıyla ilgili) Ücretsiz kadın pedi öyle bir pahalı hale geldi. Çok önemli bir hijyen. Önemli proje olarak belediyelerimize sunacağız."

Kayyum belediyeciliğine itirazımız var. Anayasa göre eşit olduğumuza göre herkes belediye başkanını seçebilir. Artık eskisi gibi kolay değil kayyım atamak. Bu sefer pusu kurmuşlar. 5 dakika kala adaya verilen memnu hakkını iptal etmişler. İkinciye madalya takacak böyle bir şey olabilir mi. Demokratik tepki en doğrusu. Sonra 3 arkadaşımız gitti. Önemli bir mücadele verdiler. Artından YSK kararı geldi, YSK siyasi değil hukuki bir karar verdi.

'HATAY'DA SEÇİMLER ÇALINIYOR'

“Adıyaman Besni’de itirazımıza ret veriyor ama Pınarbaşı’nda rakibin itirazına kabul veriyor. Bunlar çifte standart. Bir yerde verdiği karar şu Gaziosmanpaşa’da geçersiz oylar aradaki farklar çok olduğu için. E böyle yüzlerce itiraz var o zaman bizim şey yaptığımız. Diyor ki AKP’yi yeneceksin, MHP’yi yeneceksin bir de dönüp geçersizleri yeneceksin. İskenderun’da fark 3 bin 900‘dü şimdi 2 bin 700’e kadar indi. 39 bin geçersiz oy var, geçersizleri bile saymıyor. Hatay’da seçim çalınıyor. Kim çalıyor? Vali eliyle devlete talimat veren hükûmet çaldırıyor. Vali işin içinde. Bitmedi büyük bir mücadele var. Orada iki genel başkan yardımcım var. Murat Bakan’la Gökçe Gökçen. Hatay’da iş daha bitmedi. Orada bir hukukçu ordumuz var, Hatay son dakikaya kadar takip edilecek. Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar. Dokunmazlıklara itiraz eden dört kişiden biriydim. Bugünlere Türkiye’nin gelmesinde önemli bir etkiydi.

'BİZİ HAPİSTE TUTANLARLA ANAYASA YAPAMAYIZ'

Bir ülkede mutabakat varsa anayasa değişir. Anayasa nasıl değişir kimler değiştirebilir. Anayasa kararlarını tanımayan, AYM hak bildiriyorsa, kapatılmalı deniliyorsa onlarla anayasa değiştirilmez. Hatay halkının seçtiği bir milletvekili hapiste tutuluyorsa o ülkede Anayasa değişmez.

İçerde Gezi davasında yatan herkes bizim yerimize yatıyor. Ben de gezideydim. Bizimle anayasa değişikliği konuşacak birinin öncelikle anayasa uygulaması. Geziden yatan herkes bizim yerimize yatıyorlar. Bizi hapiste tutanlarla anayasa yapamayız.

'MİLLİ İRADE HIRSIZI KAZANSAYDI ÇATLARDIM'

("31 Mart’ta kazandığımız seçim 14 Mayıs’ta da kazanılabilirdi" sözüne ilişkin açıklama) 14 Mayıs bir özeleştiri yapmak gerekirse altılı masanın müşterek ve münferit hatalarından dolayı kaybedildi. 14 Mayıs’ı Tayyip Erdoğan kazandı diyorlar 28 Mayıs’ı, hayır biz kaybettik. AK Parti medyası hep neyle uğraştı, Özgür Özel lider değil, CHP’de şu çekişme var, ben hep ne dedim ‘avuçlarını yalarlar’ neden 1 Nisan’da zafer geliyor bunlar hezimet geliyor diye bekliyorlar. Bunu neden yapıyorlar? Güçlü bir muhalefetin ne başarabileceğini biliyorlar. CHP’de kavga yok, Muhalefetle de kavga etmedik etmeyeceğiz. Eskişehir’deki milli irade hırsızlığı vardı üç kere gittim. Milli irade hırsızı kazansaydı çatlardım. Çok önemli bir başarı. Öbür taraftan Balıkesir vardı, bunların hepsine yerine hak yerini buldu. Ama isimlerini anmam. Onlar muhalefette muhalefete muhalefet yapılmaz. İktidarla uğraşacağız hep beraber.

Muhalefette biz yüzde 38’iz diğerlerini yok edelim gibi bir hesabım olamaz. Partileri ne AYM kapatabilir ne diğer partilerin liderleri. Partileri kaparsa millet kapatır. Seçilmiş herkesin başımın üstünde yeri vardır o yüzden de muhalefetle asla kavga etmeyeceğim. Ama biz hep birlikte ve ayrı ayrı yatığımız hatalarla insanların 31 Mart yaşadığı sevinci mahrum ettik, kusurumuzu görüyoruz, bir daha onlara öyle bir üzüntü yaşatmamaya yemin ettiğim için genel başkan adayı oldum ona inandırdığım için genel başkan oldum insanları inandırdığımız için cam tavanı tuzla buz ettik.

Sokak ne diyordu. Eski ile yeni yarışabildi. Değişmiş bir muhalefet partisi, genel başkan kadrolar değişmiş. Biz değişimin tarafındaydık. İnsanlar bize kredi verdi. Bu bir tüketici kredisi değil, bir yatırım kredisi verdi. 4 yıl boyunca sana yatırım kredisi verdi.

Başta yılmaz Büyükerşen olduğunun yapı ama altında denetim kısmında sayıştaydan emekli olmuş ya da sayıştaydan el çektirilmiş pırıl pırıl elemanlar var ya, solcuların hepsini attılar, onları alıyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyelere iç denetim mekanizması, teftiş kurulu kuruyoruz. Belediyelerimizin haberli ve habersiz hatta gizli müşteri, vatandaş gibi gönderen, ne olacağını ölçen, vatandaşla iletişiminden mali denetimine kadar, belediye başkanının kendi lider iletişiminden tutun da randevu bekleyen vatandaşı kim dinliyoru ne kadarı dinleniyoru denetleyeceğiz. Kusuru olanın gözünün yaşına bakmayız. Belediye başkanlarımız mal varlıklarını asarak başlıyorlar bundan sonra devlet denetimi kadar sıkı ama vicdanlı bir denetim yapacağız. Hatası olanı affetmeyiz ama düzeltilecek kusurları mutlaka öğretiriz. İç denetim yapacağız.

AA takip ettik. Teknik çok iyi. Ben her zaman Anadolu ajansının gerisindeyim. Her sandıkta muhabiri vardır. Önünde olduğumuz her yerde Anadolu ajansında yüzde 2 CHP, tuttular bırakmıyor.

Adıyaman’da kadınlara Kürtçe ağıt yapıp Abdurahman sen ol başkası yok dedi. Abduraman’da ankette yok kadınların ağıdı var. Depremde o insanlar ağırlıklı olarak kürtçe ağıt yakıp Abdurahman’a sarıldı.

Kılıçdaroğlu aradı. Çok mutluyum dedi. Büyük bir başarı dedi. Herkesi tebrik ediyorum. Oylara sahip çıkmak önemli dedi."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar