Soylu: Seçim gecesi talimatı Lavrion Kampı'ndan

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında "İki belediye başkanı sorumsuz bir şekilde çıktılar. Ortalığın karışması için Yunanistan'daki PKK kampı Lavrion'dan talimat verildi. Böyle bir hadisede devreye girilmesi, terör örgütlerinin Türkiye’de karmaşıklığı sağlayabilmesi için" dedi.

Soylu: Seçim gecesi talimatı Lavrion Kampı'ndan
Son Güncelleme: 19 Mayıs 2023 Cuma 12:55
19 Mayıs 2023 Cuma 12:53

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim gecesine dair bir açıklama yaptı.
 
Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın seçim gecesi yaptığı açıklamalara tepki gösteren Soylu "Bir siyasi parti yöneticisi, belediye başkanları çıkıp 'Biz kazandık' diyerek milleti yanılttılar. Türkiye'de belki de başka olayların yaşanması için tetik mekanizması ortaya koydular" diye konuştu.

TGRT Haber'de açıklamalarda bulunan Soylu şunları kaydetti:
 
Ekrem İmamoğlu'nun özür dilemesi lazım. Topluma yalan bilgiyi doğru bilgiymiş gibi verdiler. Ben hiç çıkıp açıklama yapmadım o gün ama iki belediye başkanı sorumsuz bir şekilde konuştu. Milletin iradesini beklediği bir süreç o. Çok net bir şey söyleyeyim, istihbaratımız var. O gece Yunanistan'daki PKK kampı Lavrion'dan talimat verildi. Böyle bir hadisede devreye girilmesi ve teröristlerin Türkiye'de bu karmaşıklığı sağlayabilmesi için ortaya dökülmesi talimatı var. O gece ortalığın karıştırılması için talimat verildi. Ama Türkiye o gece çok net bir tablo ortaya koydu, seçimleri demokrasi şenliğine dönüştürdü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar