Savcı halı saha maçına erken gelince 14 öğretmen gözaltına alındı

Halı saha maçına erken gelen savcı, öğretmenlerin saatinde maç yapmak istedi. Öğretmenlerin kabul etmemesi üzerine Çermik savcısının emniyeti arayarak öğretmenleri gözaltına aldırdığı iddia edildi.

Savcı halı saha maçına erken gelince 14 öğretmen gözaltına alındı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
28 Şubat 2019 Perşembe 11:49

Olay Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde meydana geldi.  Çarşamba akşamı saat 21:00-22:00 saatleri arasında halı saha maçı olan öğretmenler maç saatinde halı sahaya geldi

MEBPersonel’in haberine göre, Çermik savcısının içinde bulunduğu takımının halı saha maçı saat 22:00-23:00 olmasına rağmen savcının bulunduğu ekip 21:00’de sahaya girmek istedi. 2 takımında aynı anda sahaya girmesi üzerine halı saha yetkilileri maç saati olmayan savcı ve ekibini dışarı çıkardı.

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra savcının emniyet yetkililerini çağırmasıyla kimlik tespiti yapılacağı belirtildi. Yarıda kesilen maçta kimliği yanında olmayan öğretmenler polis arabalarına bindirilip İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öğretmenlerin 1 saate yakın bekletildikten sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

“Öğretmen olarak bizi üzmüştür”

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk konu hakkında, “Çermik’te öğretmenlerimize yönelik yaşanan olay bir öğretmen olarak bizi üzmüştür. Adalet Bakanlığımız tarafından gerekli işlemler başlatılmıştır. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması temennimizdir. Öğretmenlerimize geçmiş olsun diyor, yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı

Adalet Bakanı Gül’den açıklama

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Diyarbakır’da yaşanan olayla ilgili “Çermik’te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim” şeklinde konuştu.

HSK inceleme başlattı

Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada “Hakimler ve Savcılar Kurulu, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bir grup öğretmenin savcının talimatı ile gözaltına alındığı iddiaları üzerine inceleme başlatmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bakan Yardımcısı Safran’dan tepki

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür” dedi

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar