Bakan Koca'dan Hatay açıklaması: Salgın oluşturabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil

Hatay'da açıklamalardan bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Ancak kentte salgın oluşturabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil" dedi.

Bakan Koca'dan Hatay açıklaması: Salgın oluşturabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil
Son Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 15:55
8 Mart 2023 Çarşamba 15:48

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulundu.

"SADECE GENEL AMAÇLARLA KULLANILMALI'

Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Bu analizlerin sebebi durum normalmiş gibi görünse de artçı depremlerin şebeke suyunu riskli hale getirmesidir. Şebeke suyu sadece temizlik gibi genel amaçlar gibi kullanılabilir.

'SALGIN OLUŞTURABİLECEK BİLİMSEL VERİ YOK'

Bu gibi afetlerden sonra toplumlar ve devletler  salgın riskine karşı tedbirli olmalıdır. Alınan tedbirlerle biz başarılı şekilde yürütüyoruz. On binlerce insan içinde sayılı ishal gibi vakalar enfeksiyon farkı olmayan durumlardır. Salgın oluşturabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil. 

'122 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI DEPREM BÖLGESİNDE'

 

Deprem bölgesinde 122 bin sağlık personeli görevi başındadır. 26 sahra hastanesi, 133 acil müdahale ünitesi olmak üzere toplam 1200 yerleşik sağlık hizmet kuruluşumuz bölgede hizmet veriyor.

'DEPREM HEPİMİZ İÇİN UYARICI OLDU'

Deprem hepimiz için uyarıcı oldu. Hepimizin elinde acil işler var, ülke genelinde harekete geçmiş durumdayız. İstanbul'da 2 üniversite hastanemizle ilgili de şu bilgileri paylaşmak isterim. Çapa'nın mevcut yerleşkesindeki inşaatler hızla bitirilecek. Hasdal kampüsü faaliyete geçirilecek. Beylikdüzü ile Eyüp Devlet Hastanesi Çapa’nın kullanımına açılacak. Samatya ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kullanıma açılacak.

'ÖZEL HASTANEDE YAŞANANLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILID'

Antakya'daki bir özel hastanesiyle ilgili iddialar üzüntülerimizi bir kat daha artırmıştır. Gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar