RTÜK’ten dondurma reklamlarına düzenleme!

RTÜK bazı reklam içeriklerinde düzenlemeye gidecek. Asitli içecekler ve dondurma reklamlarında sıkıntılı hususlar olduğunu belirten RTÜK Başkan Yardımcısı Ellialtı, “Özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor" dedi.

RTÜK’ten dondurma reklamlarına düzenleme!
Son Güncelleme: 11 Kasım 2019 Pazartesi 11:15
11 Kasım 2019 Pazartesi 11:13

Kadına şiddet ve kötü sahnelere müdahale eden RTÜK'ten bir düzenleme daha geliyor. Kurum asitli içecekler ve dondurma reklamında düzenlemeler yapacak. Hürriyet’te yer alan habere göre, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı TBMM Dilekçe Komisyonu Obezite İle Mücadele Alt Komisyonu’nda sunum yaptı.

Ellialtı buradaki sunumda dondurma reklamlarının içeriğiyle ilgili olarak düzenlemeye gidileceğini şu sözlerle anlattı:

“Daha önce asitli içecekler ve dondurma reklamları içerisinde kesmiştik. Reklamverenler ve Reklamcılar Derneği’yle görüşerek içeriklerde bazı düzenlemelere gidiyoruz.

Son olarak, biz dondurma reklamlarıyla ilgili birkaç hafta içerisinde, çünkü nisan ve mayıs ayında yayınlanmaya başlayacak ama yayınlandıktan sonra bizim ceza vermemizin de çok büyük bir etkisi olmuyor. O reklamlar çekilmeden biz kendileriyle görüşüyoruz, toplantı yapacağız. Bu reklamlar içerisindeki sıkıntılı hususlar ve özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar