Reuters duyurdu: Saadet Partisi'nin adayı Gül olmayacak

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Saadet Partisi'nin seçimlerde adayı olmayacak. Ayrıca SP Lideri Karamollaoğlu gün içinde yaptığı açıklamada, adaylarının bu akşam açıklayabileceklerini söylemişti.

Reuters duyurdu: Saadet Partisi'nin adayı Gül olmayacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
27 Nisan 2018 Cuma 16:12

Reuters’a açıklamalarda bulunan SP’li bir yetkili, “Gül ısrarla çatı aday olmak istediğini belirtiyor. Akşener'in durumu nedeniyle bu mümkün olmuyor. CHP'ye de bunu kabul ettirmek söz konusu değil. O nedenle görüşmelerimizden sonuç alamadık. Kendisi Saadet Parti'nin adayı da olmayacak.” ifadelerini kullandı.

"ABDULLAH GÜL 'ÇATI ADAY' OLMAK İSTİYOR" 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘Çatı Aday’ olmasında CHP’de ve kendi partilerinde bazı engeller olduğunu söyleyen SP’li yetkili, “Gül'ün çatı aday olma isteğinin önünde CHP'nin yanı sıra, bizim partimiz içerisinde de bazı engeller vardı. Genel Başkan bunların hepsini aştı. Ancak Gül istemedi” açıklamasında bulundu.

"YARIN AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

İsmi hakkında çeşitli tartışmaların olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Düşüncelerimi açıklamak pek istemem. Yarın sizleri çağırıp, detaylı olarak anlatacağım. Cami kapısında memleketin geleceği için bu kadar önemli şeyleri konuşmayı doğru bulmuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI BU AKŞAM AÇIKLAYABİLİRİZ"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu, "Bugün akşama doğru belki bir takım açıklamalarımız olabilir. Onun için biraz sabredin. Şu anda kendi aramızda toplantılarımız olacak. Bilahare kararı açıklayacağız" şeklinde konuşmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar