Protokol İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmadı!

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünün kutlandığı etkinlikte, İstiklal Marşı okunduğu sırada protokolün ayağa kalkmaması sosyal medyada gündem oldu. Bayburt Valiliği'nden ise olayla ilgili açıklama yapıldı.

Protokol İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmadı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
22 Şubat 2019 Cuma 14:25

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünün kutlandığı etkinlikte, İstiklal Marşı okunduğu sırada protokolün ayağa kalkmaması sosyal medyada gündem oldu.

Törene Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, AKP Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yeniçağ gazetesinden Yakup Adıgüzel’in haberine göre aralarında Bayburt Valisi'nin de olduğu protokol tribünü, İstiklal Marşı okunduğu sırada yerinden kalkmadı.

İstiklal Marşı'nın, tiyatro oyunu sahnelendiği sırada çaldığı için ayağa kalkmadıkları iddia edilen protokol ekibi buna rağmen eleştirilerin odağında kalmaktan kaçamadı.

Bayburt Valiliği'nden İstiklal Marşı açıklaması

Bayburt Valiliği ise olayla ilgili "Tiyatro gösterisinde kurtuluş mücadelesini yansıtan sahnelerin içinde spontane bir şekilde fonda İstiklal Marşı’nın bir kısmının çalındığı, devamında sala okunduğu, ortama diğer seslerin de karıştığı bir sahne sergilenmiştir." açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar