Pet shoplarda hayvan satışı bitiyor

14 Temmuz'dan itibaren pet shoplarda kedi köpek satışı yapılamayacak. Geçtiğimiz yıl kabul edilen hayvanları koruma kanunuyla verilen 1 yıllık geçiş süresi doluyor. Pet shoplar, kedi ve köpekleri katalog ve internet üzerinden satabilecek.

Pet shoplarda hayvan satışı bitiyor
Son Güncelleme: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 12:50
9 Temmuz 2022 Cumartesi 12:48

Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle pet shoplarda sergilenerek hayvan satışı yapılması 14 Temmuz 2022'den itibaren yasaklanacak. Bu tarihten sonra evcil hayvan satışları internet üzerinden ve katalog ile yapılacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Hüseyin Gökçe Meşe, 14 Temmuz'dan sonra denetimlerin sıklaştırılacağını, yasağa uymayanlara hayvan başına 2 bin 43 lira cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Resmi Gazete’de 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile birlikte 14 Temmuz 2022'den itibaren evcil hayvan satışları pet shoplarda yapılmayacak.

Ev hayvanı satış yeri çalışma izni olan iş yerlerinde kedi ve köpek türleri bulundurulamayacak. Satışlar, internet üzerinden katalogdan yapılacak.

Hayvanlar doğal ortamında yaşamaya devam ederken, hayvanın fotoğrafları ve bilgileri satıcı tarafından internete yüklenecek. Müşteriler, bu bilgileri inceleyip almaya karar verirse internet üzerinden alım gerçekleştirecek. Satıcı, hayvanı doğal ortamından sahibine teslim edecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar