Semra Özal'ın köşkü ne kadar, nerede, fotoğrafları

1993 yılında vefat eden 8. Cumhurbaşkanı Rahmetli Turgut Özal'ın eşi Semra Özal Sarıyer'deki köşkü satışa çıkardı. Peki ama Semra Özal'ın köşkü ne kadar?

Semra Özal'ın köşkü ne kadar, nerede, fotoğrafları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
15 Kasım 2018 Perşembe 09:30

Semra Özal'ın köşkü ne kadar? sorusu bugün çıkan Özal'ın köşkü satışa çıkarıldı haberleriyle gündeme geldi. 1993 yılında vefat eden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, Sarıyer’de tam 23 yıldır yaşadığı köşkünü 20 milyon TL'ye, Evrim Kırmızıtaş Başaran aracılığıyla satışa çıkardı.

Semra Özal'ın, Büyükdere Mahallesi Sevimli Sokak'ta bulunan köşkü boşaltarak oğlu Efe Özal’ın evine taşındığı belirtildi. Özal’ın yaşadığı süre içinde 24 saat polis korumasında bulunan ev, şu sıralar yeni sahibini bekliyor. 

Semra Özal, eşi Turgut Özal’ın 1993 yılında vefet etmesinden sadece bir yıl sonra, Büyükdere’deki bu eve taşınmıştı. Köşkün satışı ile ilgilenen Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Döviz kurlarındaki artış nedeniyle özellikle boğazdaki yalı ve köşklere ciddi bir ilginin olduğunu görüyoruz. İlgi, yabancılarda olduğu gibi, yerlilerde de söz konusu" dedi.
Evrim Kırmızıtaş Başaran Sarıyer Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan köşkün satışına ilişkin, Sahile ikinci parsel, denize yürüme mesafesinde yaklaşık 1 dönüm arsa üzerinde çok güzel bir villa. Merhum Turgut Özal vefat ettikten 6, 7 ay sonra yerleşiyor oraya ve yaklaşık 23, 24 yıl kalıyor orada. Çok da güzel anılar biriktiriyor. Daha sonrasında kendisi 83 yaşında, Allah uzun ömür versin. Oradan taşınma kararı alıyor. Ben evi gördüğüm zaman çok güzel hatıralarla dolu bir evle karşılaştım. 4 katlı 900 metrekare, açık yüzme havuzlu, müştemilatlı, açık otoparklı, saunalı, jakuzili Yıllar boyunca Özal ailesinin saygıdeğer mensupları, aile bireyleri orada yaşamışlar anılar biriktirmişler. Şimdi ise yeni sahibini bekliyor. Biz orayı satış rakamı olarak 20 milyon liraya satıyoruz.  20 milyon lira rakamı şu anki piyasa koşullarında iyi bir rakam. Satılabilir bir rakam." ifadelerini belirtti.

Semra Özal'ın köşkü ne kadar, nerede, fotoğrafları
Semra Özal'ın köşkü ne kadar, nerede, fotoğrafları

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar