için kaldı

Oyuncak tabancayla 600 lin liralık soygun

Konya'da oyuncak tabancayla akaryakıt istasyonunun marketine girerek kasadaki 600 bin lirayı gasp eden şüpheli ve ona yardım eden 2 kişi tutuklandı.

Oyuncak tabancayla 600 lin liralık soygun
Son Güncelleme: 24 Nisan 2023 Pazartesi 15:07
24 Nisan 2023 Pazartesi 15:05

Konya'da oyuncak tabancayla soygun gerçekleşti.

Akaryakıt istasyonun marketine gelen cerrahi maskeli ve kapüşonlu kişi, buradaki çalışana kuruyemiş almak istediğini söyledi. Şüpheli, ardından belindeki tabancayı çıkarıp çalışana doğrultarak tehdit edip kasadaki yakıt hasılatı olan 600 bin lirayı alarak kaçtı.

İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameraları ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nden (KGYS) yüzlerce saatlik görüntü izledi.

Görüntülerden, şüphelinin istasyona geldiği motosiklete binerek kaçtığı, bir süre sonra da motosikleti yol kenarına bırakarak üzerindeki kıyafetleri yaktığı, ardından da kendisini almaya gelen bir araca bindiği tespit edildi.

Soygunu 3 suç kaydı bulunan Mustafa Bedenli’nin gerçekleştirdiği, araçla onu almaya gelen kişinin 13 suç kaydı olan Habil Ali Çavga olduğu, 3 suç kaydı olan Mehmet Gündüz’ün de onlara yardım ettiği saptandı.

3 şüpheli, yakalanıp, gözaltına alındı.

ARKADAŞLARINA PARANIN NEREDE SAKLANDIĞINI SÖYLEMİŞ

Habil Ali Çavga’nın akaryakıt istasyonunun çalışanı, Mehmet Gündüz’ün oto yıkama iş yerinin olduğu ve Mustafa Bedenli’nin ise Gündüz’ün yanında çalıştığı belirlendi.

Şüphelilerin ifadelerinde; sohbet ettikleri sırada Habil Ali Çavga’nın benzin istasyonunda paraların nereye koyulduğunu bildiğini, Mustafa Bedenli‘nin ise yakında düğün yapacağı için paraya ihtiyacı olduğunu söylediği, ardından da gasp olayını planladıklarını söyledi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar