Oya Berberoğlu: CHP 'den ses getirecek eylemler bekledik

MİT TIR’ları davasında tutuklanan Enis Berberoğlu’n eşi Oya Berberoğlu, yaptığı röportajda, Adalet Yürüyüşü sorasında CHP’den daha fazla ses getirecek eylemler beklediğini söyledi.

Oya Berberoğlu: CHP 'den ses getirecek eylemler bekledik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
23 Temmuz 2018 Pazartesi 10:09

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu MİT TIR’ları davasında tutuklanmıştı. Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu,  Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuştu.

Her Cuma günü eşiyle görüştüğünü belirten Berberoğlu,  “Ayda bir kez açık, üç kez de cam arkasından telefonla, yani kapalı görüş yapıyoruz. Geçtiğimiz cuma günü de kapalı görüş yaptık. Yani telefonla konuştuk. Görüşten çıkınca Yargıtay'ın tutukluluğun devamına karar verdiğini, kızımın telefonuyla öğrendim. Benden sonra görüşe CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer gelmişti. Enis, eylem yapacağını Utku Bey'e de söylemiş ve açıklamasını ona yazdırmış.” İfadelerini kullandı.

“DOSYA 25 GÜN BEKLETİLDİ”

Oya Berberoğlu, Enis Berberoğlu’nun yeniden milletvekilli seçilerek dokunulmazlığı kazanması ile  serbest bırakılması için avukatlarının Yargıtay’a başvurduğunu fakat dosyanın 25 gün bekletildiğini söyledi.

“AİMH’YE BAŞVURACAIM”

Berberoğu, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Biz kendimizi her olasılığa hazırladık. Hukuki süreçte tek yolumuz kalıyor Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurup sonuç beklemek. Buradan da bir sonuç çıkmazsa artık çare, iç hukuk yolları tükeneceği için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmaktır.

Ben ne 17. Dairenin, ne de AYM'ye yapacağımız başvurunun sonucunu beklerim. 2,5 yıldır bekliyorum, daha fazla beklemeyeceğim. Ben de önümüzdeki günlerde Yargıtay'ın önüne gidip nöbet tutarım, konuşurum. Bireysel olarak bunu yapmaya karar verdim.”

“CHP'DEN SES GETİRECEK EYLEMLER BEKLEMİŞTİK”

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Adalet Yürüyüşü’nün tarihi bir olay olduğunu ve Sadece Enis Berberoğlu için değil adalet arayan herkes için yapıldığını belirten Oya Berberoğlu, “Bu hepimizin adaleti ve hukuk arayışı içindi. Ama sonrasında CHP'den daha fazla olay yaratacak, ses getirecek eylemler beklemiştik. CHP'de şu anda kurultay talepleri var. Yine de ellerinden geleni yapıyorlar. Açıklamalarıyla yardımcı olmaya çalıyorlar ve yaşanan sürece üzülüyorlar. Onların yerinde olsam Yargıtay önünde eylem yapar, AYM önünde eylem yapardım. Ama ben yapacağım.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar