Cumhurbaşkanı Erdoğan: Otomotiv sanayisinde en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı"nda "Geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Otomotiv sanayisinde en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır
Son Güncelleme: 16 Mart 2021 Salı 16:25
16 Mart 2021 Salı 15:46

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 'Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'nda 2 milyar Euro'luk yeni yatırımın ayrıntıları paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi küresel rekabette ileriye taşıma önemli bir adım daha atmış olacağız. Ford Otosan 2 milyar yatırım planını açıklamıştı. Biz de proje bazlı devlet kapsamına alarak gereken her türlü desteği verdik. Bugünkü imza töreni devletimizin yatırımlarla ilgili destek tavrına en güzel örnek. Ford Otosan 12 bin 500 insanımıza istihdam sağlıyor. Firma ülkemizin kalkınmasında çok kritik rol oynuyor. Ford Otosan AR-Ge ihracat üretim ve katma değer etkisi 10 yıla yayılacak büyük vizyon ortaya kalkmakta. Proje tamamlandığında 440 bin olan üretim kapasitesi 650 bine yükselecek. Projenin devreye alınmasıyla Ford dışında Volkswagen firması için de bir tonluk araç üretimi gerçekleştirilecek" dedi.

'Türkiye'yi önemli bir batarya üretim merkezi yapmakta kararlıyız'

Yatırım sayesinde geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların da en büyük üretim merkezinin Türkiye olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:''Proje tamamlandığında Ford Otosan'ın 440 bin olan üretim kapasitesi 650 bine çıkacak, Kocaeli'nde üretilip Avrupa'ya ihraç edilen araçlarla Türkiye'nin liderliği pekişecektir. Sadece dizel ve benzinli araçlar değil kullanımı giderek yaygınlaşan elektrikli araçlar ve batarya üretimi de yapılacak. Ford Motor Company ve Volkswagen AG'nin stratejik ortaklığı kapsamında Volkswagen AG'nin yeni nesil 1 tonluk ticari araç modelinin de Ford Otosan tarafından Kocaeli fabrikalarında üretilmesi öngörülmektedir. Tesiste elektrikli araç ve batarya da üretilecek. Ford Otosan'ın yatırımı ile doğrudan 3 bin dolaylı 15 bin istihdam sağlanacak.''

'2 milyar Euro'luk yatırım'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç da, Türk otomotiv sanayisinin en büyük yatırımını gerçekleştireceklerini açıkladı. Koç, "2 milyar euro'luk Türk otomotiv sektörünün bugüne kadarki en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz. Yeni yatırımımızla Kocaeli fabrikamız, Türkiye’nin batarya dahil ilk ve tek elektrikli araç entegre üretim tesisi haline gelecek" dedi.

Ali Koç, "Yeni yatırımımızla Kocaeli fabrikamız, Türkiye’nin batarya dahil ilk ve tek elektrikli araç entegre üretim tesisi haline gelecek. Tarihimizin en büyük otomotiv yatırımını yapıyor olmak Topluluğumuzun ve ortağımız Ford Motor Company'nin ülkemize inancının en büyük ispatı. 10 yıl sürecek bu yatırımı ileriye dönük stratejik bir hamle olarak görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar