Babacan’dan PKK’nın fesih kararıyla ilgili açıklama: Ortadoğu’da barış için fırsat

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, PKK'nın silah bırakma ve kendini fesih kararını duyurmasının ardından açıklama yaptı. Kararı, “Ortadoğu’da barış için önemli bir fırsat” olarak değerlendiren Babacan, sürecin tereddütsüz bir silah bırakma ile tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Babacan’dan PKK’nın fesih kararıyla ilgili açıklama: Ortadoğu’da barış için fırsat
Son Güncelleme: 12 Mayıs 2025 Pazartesi 16:49
12 Mayıs 2025 Pazartesi 16:46

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, PKK’nın feshetme kararıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Babacan, söz konusu kararın, 1 Ekim süreci açısından çok önemli bir aşama olduğunu belirtti.

Babacan, “40 yılı aşkın süredir binlerce can kaybına yol açan, ağır sosyal ve ekonomik maliyetler doğuran terör ve şiddet sarmalının sona ermesi, yalnızca Türkiye için değil, tüm Ortadoğu için de yeni bir barış ve huzur ikliminin önünü açabilir” ifadelerini kullandı.

Bütün terör unsurlarının, örgütsel bağlılık fark etmeksizin, fesih kararına uygun şekilde silah bırakmasını beklediklerini vurgulayan Babacan, bu sürecin tereddütsüz ve derhal gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

"DİKKATLİ OLUNMALI"

Babacan ayrıca, “Bu topraklarda bin yıldır süren ve binlerce yıl daha devam edecek birlikteliğimize zarar verebilecek her türlü fitneye karşı, özellikle Suriye kaynaklı tehditler başta olmak üzere, dikkatli olunmalı” dedi.

Açıklamasında yeni bir fırsat penceresine işaret eden Babacan, Türkiye’nin tüm vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin ihyası için önemli bir süreçten geçtiğini kaydetti. Babacan, DEVA Partisi olarak sorunların meşru, demokratik siyaset zemininde çözülmesi ve insan haklarına dayalı bir hukuk devleti hedefinden taviz vermeyeceklerini belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x
Advertisement

Yorumlar

800