için kaldı

Orta gelirlilere yönelik konut kredisinde sona gelindi

Orta gelire sahip vatandaşlara verilecek olan konut kredisine ilişkin detaylar 4 Ocak 2023 tarihinde saat 10:00'da açıklanacak.

Orta gelirlilere yönelik konut kredisinde sona gelindi
Son Güncelleme: 2 Ocak 2023 Pazartesi 15:33
2 Ocak 2023 Pazartesi 15:30

Milyonlarca vatandaşı ev sahibi yapacak olan orta gelirlilere yönelik konut kredisine ilişkin detaylar belli olmaya başladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 4 Ocak 2023 saat 10:00'da Ankara'da konut kredisi kampanyasının detayları paylaşılacak.

Yapılan açıklama şöyle:

Saygıdeğer basın mensuplarımız,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nurettin Nebati, bir süredir üzerinde çalışılan ve son şekli verilen Orta Gelirli ailelere yönelik Konut kampanyasına ilişkin detayları 4 Ocak Çarşamba günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacak ortak basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacaktır.

Toplantının detaylarıyla ilgili sizleri daha sonra bilgilendireceğiz.
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz.

BAKAN KURUM: KREDİYE YÖNELİK DÜZENLEME

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kampanya kapsamında, tüketicilerin kullanacakları konut kredilerine yönelik düzenleme yapılacağını açıklamıştı. 

Bakan Kurum kampanya hakkında şu bilgileri vermişti: "Bu proje kapsamında sizlerin de sorun yaşadığı, tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz. Bir taraftan konut arzını artıralım, yüklenicilerimiz, geliştiricilerimiz yeni projeleri yapsınlar, diğer taraftan da evini yeni alacak kardeşlerimize, orta gelire Ankara, İstanbul, İzmir'de yaşayan memur kardeşlerimize bu imkanı tanıyalım istiyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar