Org. Akar: Onlara layık olduğunuzu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiniz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e, "Harekat sırasında bazen yaşlı bir teyzeye, bazen yaşlı bir amcaya destek olurken, bazen de masum bir çocuğu sırtınızda taşırken görüldünüz Bu davranışlarınızla atalarımıza layik olduğunuzu gösterdiniz"dedi.

Org. Akar: Onlara layık olduğunuzu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiniz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
3 Mart 2018 Cumartesi 20:21

Genelkurmay Başkanlığınca, Orgeneral Akar'ın, dün Kilis ve Hatay  bölgelerinde Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli birliklerde yaptığı inceleme ve  denetlemeler kapsamında, 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı personeline hitaben  yaptığı konuşmanın görüntüleri paylaşıldı.

Akar, Türk milleti ihtiyaç duyduğunda Türk askerinin, "güçlüyüz,  cesuruz, komandoyuz" düsturuyla daima göreve hazır olduğunu, bayrağın mavi  göklerde özgürce dalgalanması için iman dolu göğsünü her zaman siper ettiği  söyledi.

Türk askerinin, yurt içinde ve sınır ötesindeki kahramanca  mücadelesini "ölürsek şehit, kalırsak gazi" anlayışıyla bugün de sürdürdüğünü  ifade eden Akar, şunları belirtti,

"Hudutlarımızda ve bölgemizde güvenlik ve istikrarı sağlamak,  PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve  kardeş bölge halkını teröristlerin zulmünden kurtarmak maksadıyla 20 Ocak 2018  tarihinde başlattığımız Zeytin Dalı Harekatı, sizlerin de kahramanlık ve  fedakarlığı ile başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu harekatın başarıyla  yürütülmesinde en büyük pay, gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden aziz  şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve düğüne gider gibi harekat alanına giden siz  değerli silah arkadaşlarıma aittir. Sizlerin 'en büyük takdir güvenilmek, en  büyük başarı bu güvene layık olmaktır' düsturunu daima canlı tutan  yiğitlikleriniz, asil milletimizin sevgi ve güvenini hiçbir zaman boşa  çıkarmamıştır."

Vatanı ve milleti koruma azminin, bugün Zeytin Dalı Harekatı'nda bir  kez daha vücut bulduğunu vurgulayan Akar, "Sizler burada sadece askeri değil aynı  zamanda yüksek ahlaki değerlerinize dayalı asil davranışlarınızla, tarihimize  yaraşır insani bir başarıyı da kazandınız. Harekat sırasında bazen yaşlı bir teyzeye, bazen yaşlı bir amcaya destek olurken, bazen de masum bir çocuğu  sırtınızda taşırken görüldünüz. Bu davranışlarınızla, yedi iklim üç kıtaya  barışı, adaleti ve huzuru götürmüş atalarımızın yolunda yürüdüğünüzü, onlara  layık olduğunuzu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiniz."değerlendirmesinde  bulundu.

Akar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatanın bütünlüğüne,  devletin bekasına ve Türk milletinin huzur ile güvenliğine yönelecek her türlü  tehdidin, gücünü asil Türk halkının sevgi ve güveninden alan Türk Silahlı  Kuvvetlerinin fedakar evlatları tarafından 'komando ölmez, vatan bölünmez'  kararlılığı içinde yok edileceğini söyledi.

Askerlerin şanlı Türk tarihinden aldığı güç, asil milletin sevgisi,  güveni ve duasıyla her görevden alnının akıyla çıkacağına çıkacağına inancının  tam olduğunu belirten Akar, "Bu vesileyle, özellikle dün aramızdan ayrılan  kahraman silah arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah'tan  rahmet, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bundan sonraki  görevlerinizde hepinize başarılar diliyor, hepinizin tek tek alnından öpüyorum.  Yolunuz, bahtınız açık olsun." ifadelerine yer verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar