Bakan Tunç'tan açıklama: Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe yorumu!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve maç sonu yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'tan açıklama: Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe yorumu!
Son Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 14:07
19 Mart 2024 Salı 14:05

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşması sonrası yaşanan olaylarla ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon'da maç sonu olaylar için, "Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntüler inceleniyor. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor. Buna rağmen 'Acaba para cezalarında, hapis cezalarında yeniden bir düzenleme ihtiyacı var mı, yok mu?' konusunu değerlendirdik. Bir taslak çalışmamız oluştu. Seçim sonrası Meclis'imizin takdirine sunacağız." açıklamasında bulundu.

"BUNU SİYASETE ALET ETMEK HİÇ DOĞRU DEĞİL"

"Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olaylar) Bunu siyasete alet etmek bir kere hiç doğru değil. Bunu siyasete alet etmek bir kötü niyeti gösterir. Dolayısıyla ona da müsaade etmemek lazım. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor."

"İKİ TARAFIN DA SPORCULARI TARAFINDAN ARBEDELER SÖZ KONUSU"

"Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olaylar) Olaylarda 12 kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntüler inceleniyor. O görüntüler incelendiğinde iki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu, soruşturma devam ediyor. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa he iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar