Bakan Kurum: O gün inşallah ‘Türkiye Yüzyılı’nın başladığı gün olacak!

Bakan Kurum; halka sesleniş konuşmalarının dünkü durakları olan Kartal, Maltepe ve Kadıköy’de vatandaşların yoğun coşkusuyla karşılandı. Kurum, ", “Milletimiz sandığa gidiyor. O gün inşallah ‘Türkiye Yüzyılı’nın başladığı gün olacak! İstanbul’da vatandaşımıza gidecek hizmetleri, metroları, yolları, parkları, bahçeleri; kimsenin insafına, kimsenin beceriksizliğine bırakmayacağız!” açıklamasını yaptı.

Bakan Kurum: O gün inşallah ‘Türkiye Yüzyılı’nın başladığı gün olacak!
Son Güncelleme: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:44
13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:41

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum; seçim bölgesi Kartal, Maltepe ve Kadıköy’deki halka sesleniş etkinliklerinde coşkulu kalabalıklar tarafından karşılandı.

Bakan Murat Kurum, dünkü seçim bölgesi gezilerinde kentsel dönüşümden sosyal konutlara, “Yarısı Bizden” kampanyasının uyandırdığı büyük yankıdan millet bahçelerine kadar birçok konu başlığını vatandaşlarla paylaştı. İstanbul’daki 1,5 milyon konutluk mega dönüşüm projesi “Yarısı Bizden” kampanyasında 666 bininci bağımsız bölüm başvurusunu aldıklarını dile getiren Bakan Kurum, muhalefeti eleştirirken İstanbul’a ve Türkiye’ye “çivi çakmayanlara” inat, vatandaşın faydasını önceliğe alan projelerle öne çıktıklarını vurguladı.

Bakan Kurum’a destek vermek için meydanlarda toplanan vatandaşlar, adeta 14 Mayıs’ın fragmanı niteliğinde bir görüntü verdi.

“Halkın sevgisi pankartlara yansıdı”

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle projelendirilen "İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsam" projesinde olduğu kadar, son günlerde İstanbul’daki 1,5 milyon konutluk mega dönüşüm kampanyası “Yarısı Bizden”le de öne çıkan Bakan Murat Kurum, meydanlardan yankılanan slogan ve pankartlarla karşılandı.

Bakan Murat Kurum’u Kartal’da karşılayan vatandaşların taşıdıkları pankart ve dövizler de halka sesleniş etkinliklerinin renkli karelerini oluşturdu. Kartal’da mitinge katılan bir genç, elinde, “Gençlik başımda duman, ilk oyum ilk heyecan, liderimdir Erdoğan, ülkeme çağ atlatan” pankartını taşırken, “Kara Murat Kartal’a iyi geldi” afişi de dikkati çekti.

Seçim otobüsünün üzerinden halka hitap eden Bakan Kurum, “İstanbul'da hizmetlerimizle, eserlerimizle, 39 ilçemizi ve 963 mahallemizi hep inşa ve ihya ettik. Nasıl 21 yılda şehirlerimizi baştan aşağı inşa ettiysek, ‘Türkiye Yüzyılı’nda da milletimizin destekleriyle, dualarıyla yine güzel eserlerimizi ülkemizin her yerine kazandırmaya devam edeceğiz.” sözleriyle coşkuyla alkışlandı.

“Maltepe de dönüşümden nasibini alacak”

Maltepe ve Kadıköy’den de gün içerisindeki programlarında halka seslenmeye devam eden Bakan Kurum, iki ilçede de kentsel dönüşüme farklı bir boyut kazandıracak çalışmaların yürütülmekte olduğunu müjdeledi ve riskli yapılara geçit vermeyeceklerini ifade etti.

6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’nin yüreğini dağlayan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra devlet olarak afet bölgelerinde 55 gün boyunca vatandaşların acılarını paylaştıklarını dile getiren Bakan Kurum, depreme karşı İstanbul’un bağışıklığını güçlendirmeye çalıştıklarını anlatı ve Maltepe’deki vatandaşlara “Konutlarınızı dönüştüreceğiz.” sözü verdi.

14 Mayıs’ın hem seçim hem de Anneler Günü olması dolayısıyla anlamlı bir gün olduğuna değinen Bakan Kurum, başta şehit anneleri olmak üzere tüm anneleri bu önemli gün dolayısıyla tebrik etti.

“Kadıköy’de yeniden doğan bir semtten, Fikirtepe’den sevgi seli”

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla çehresi değişen ve kördüğüme dönen sorunları çözülen Fikirtepe’de, davul zurnalarla ve havai fişeklerle coşku içerisinde karşılandı. Seçim otobüsünden inerek vatandaşlarla fotoğraf çektiren ve halkla kucaklaşan Bakan Kurum, “İstanbul’un geleceği bize emanet.” mesajı verdi.

“Kadıköy’de hiçbir vatandaşımız güvensiz yapılarda oturmayacak. İstanbul’da vatandaşımıza gidecek hizmetleri, metroları, yolları, parkları, bahçeleri; kimsenin insafına, kimsenin beceriksizliğine bırakmayacağız!” diyen Bakan Kurum, Millet İttifakı’nın AK Parti’nin gerçekleştirmek istediği yatırımların önüne set çektiğini de anlattı. “Bizim temelini attığımız metro istasyonlarının üzerine hafriyat doldurdular. Çiçeklerle bezediğimiz dikey bahçelerimizi söktüler.” diyen Bakan Kurum, muhalefeti şu ifadelerle eleştirdi:

“Biz İstanbul’un gençleri, İstanbul’un evlatları çalışsın diye İstanbul Finans Merkezi diyoruz, altına metro istasyonunu planlıyoruz. Rahmetli Kadir Topbaş abi başlattı projeyi ama hâlâ bunlar bitiremedi.”

Bakan Kurum, ayrıca, seçim otobüsüyle Ataşehir’in caddelerinde de dolaşarak vatandaşlarla kucaklaştı, “selfie” çektirdi. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar