Nöbetçi noterlik sistemi geliyor

Adalet Bakanı Gül, "Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak" dedi.

Nöbetçi noterlik sistemi geliyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
31 Ocak 2019 Perşembe 20:44

TRT Haber televizyonundaki canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, vatandaşlara sunulan adalet hizmetlerinde noterlerin önemli bir kapı durumunda olduğunun altını çizerek yakın zamanda açıklayacakları Yargı Reform Belgesi’nde nöbetçi noterlik uygulamasının yer alacağını anlattı.

Söz konusu uygulamanın, noterdeki işlemlerin hafta sonları da yapılabilmesine olanak sağlayacağını vurgulayan Gül, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak. Ticari, ekonomik, bireysel hayatta, araç alacak, satacak, ev alacak... Ne yapacaksa, bu anlamda hayatı kolaylaştıran iş ve işlemleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı noterlerimizle birlikte yapıyoruz. Çok yakın zamanda bu ve benzeri, yargının güçlenmesini sağlayacak, hakim savcılarımızın teminatını, bağımsızlığını, tarafsızlığını, avukatlarımızın savunma hakkını daha da güçlendirecek, vatandaşlarımızın hak arama yollarını daha da artıracak, hızlandıracak, adalete erişimi daha da güçlendirecek, yargıya güveni artıracak hedeflerimizi kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacağız."

"FETÖ'cüler yargıya güveni yerlere düşürdü"

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında "Güven veren adalet" sloganıyla önemli adımların atılacağına dikkati çeken Gül, "Yargı içine nüfuz etmiş FETÖ'cüler yargıya güveni yerlere düşürdü. Kendisi gibi düşünmeyen, öteki olan herkese, askeri hiyerarşiyi bile, yargıyı ele geçirerek ülkeyi yönetme çabası ve ajandası vardı. Bu yargıya güveni çok azalttı." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Gül, yargıdaki FETÖ'cüler ile mücadelenin sürdüğüne işaret ederek "Genel itibarıyla bu konuda çok önemli aşamalar katedildi. Milletimizin, yargıya güveninin her geçen gün artacağı bir ortamı, yargı iklimini hep beraber inşa etmek istiyoruz." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar