için kaldı

New York Times, öldürülen Filistinli çocukları kapağına taşıdı

İsrail'in 11 gün süren kanlı saldırılarında ölen Filistinli çocukları kapağına taşıyan New York Times, "Onlar sadece çocuktu" başlığını attı.

New York Times, öldürülen Filistinli çocukları kapağına taşıdı
Son Güncelleme: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 13:13
29 Mayıs 2021 Cumartesi 13:09

Geçtiğimiz günlerde İsrail saldırılarına karşı Filistinlileri destekleyen Bella-Gigi Hadid kardeşler ile şarkıcı Dua Lipa'yı hedef gösteren ilanı sayfalarına taşıyan New York Times (NYT) gazetesi bu kez manşetteki fotoğrafıyla şaşırttı. 28 Mayıs tarihli baskısındaki kapağını İsrail saldırılarında ölen Filistinli çocuklara ayıran NYT, "Onlar sadece çocuktu" başlığını attı.

New York Times'ın kapağındaki ölen Gazzeli çocuklara ait fotoğrafların altında, "Bu ayki çatışmalarda ilk raporlara göre, Gazze'de 18 yaş altı en az 67, İsrail'de ise iki kişi hayatını kaybetti. Onlar, doktor, sanatçı ve lider olmak istemişlerdi." ifadeleri yer aldı.

NYT, 10 ve 11'inci sayfalarında da İsrail'in saldırılarına kurban giden Filistinli çocuklara ve bölgede yaşanan sorunlara değindi.

ADL'NİN ESKİ YÖNETCİSİ O HABERDEN RAHATSIZ OLDU

Öte yandan New York Times'ın bu haberi ABD'deki Yahudi lobisinin önemli kuruluşlarından İnkar ve İftiraya Karşı Birlik (Anti-Defamation League-ADL) eski Ulusal Direktörü Abraham Foxman'ı rahatsız etti. Gazetenin "İsrail ve Yahudi halkına iftira attığını" iddia eden Foxman, NYT aboneliğini iptal ettiğini Twitter hesabından açıkladı. Foxman, gazetenin manşeti için "Bugün ön sayfasındaki İsrail ve Yahudi halkına yönelik kan iftirası yeterli." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar