Murat Kurum, artan fiyatlara yönelik yeni önlemleri duyurdu: Fahiş kiraya ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜFE'ye endeksli kira artışı yapmayan ev sahiplerine kanuni yaptırım uygulanacağını açıkladı

Murat Kurum, artan fiyatlara yönelik yeni önlemleri duyurdu: Fahiş kiraya ceza
Son Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı 15:45
31 Mayıs 2022 Salı 15:42

Son dönemlerde artan kiralar vatandaşların tepkisine neden oldu. Fahiş kira artışlarına yönelik açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜFE'nin üzerinde zam yapan ev sahiplerine ceza verileceğini duyurdu. Kurum, zamların kanuna aykırı olduğunu dile getirdi.

Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

Konut kira artışlarını TÜFE’ye endeksli yapmak zorundayız. Konut piyasasındaki darlıktan dünyada yaşanan enflasyon krizinden hareket edip fırsatçılık yapan ve açıklanan fiyatların üzerinde zam yapan kişiler var. Bu zamlar kanuna aykırıdır. Borçlar Kanununa aykırıdır. Bu konuda yapılan artış varsa vatandaşlarımız mahkemelere başvurabilirler. Mahkemelerimiz de kanun çerçevesinde karar almak zorundadır.

Vatandaşlar TÜFE üstü artış yapanları bize bildirsin. TÜFE üstü kira artışı yapana kanuni yaptırım uygulayacağız. 4 bakanlık çalışıyoruz. Bir hafta 10 gün içinde çalışmayı meclisimize göndereceğiz.

AİDAT ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAKLAR

Vatandaşlarımız aidat öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olacaklar. 81 ilde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda bu projeyi gerçekleştireceğiz. Projeyi Cumhurbaşkanımız ağustos ayında açıklayacak.

Projenin tamamı dar gelirli evi olmayan vatandaşlarımızın ev almalarını temin etmesiyle yapılacak. Projemizi evi olmayanların alabileceği şekilde yapacağız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar