Muharrem İnce: Sözümün arkasındayım emekliye ayıracağım

Nazlı Çelik'in sunumuyla Star Tv ekranlarında yayınlanan 'Seçim Özel' programına CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce konuk oldu.

Muharrem İnce: Sözümün arkasındayım emekliye ayıracağım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
4 Haziran 2018 Pazartesi 18:55

2. Ordu Komutanı Metin Temel hakkında açıklamalarda bulunan CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Ben sayın generalin iftara katılmasında hiçbir şey görmüyorum. Meydanlarda TİKA'yı kapatacağım söyleniyor. Ben ağzıma böyle bir şey almadım. Generalin beni eleştirirken alkışlamasına ben kızıyorum. Bu siyasi bir mesajdır. Ben davet etsem korkar gelemez. İftara ister katılsın ister katılmasın bu benim umurumda değil. Subaylar ordu personelleri siyasete katılamazlar. Balkan Savaşını hatırlayalım. Benim eleştirildiğim yerde general alkış tutamaz. Sözümün arkasındayım cumhurbaşkanı olduğumda emekliye sevk edeceğim." şeklinde konuştu.

"340 milletvekili hedefliyorum"

24 Haziran'da Millet İttifakı'nın kaç vekil çıkararır sorusuna İnce, "Ben millet ittifakında 340 milletvekili hedefliyorum. Bana gelen notlar da bu yönde." yanıtını verdi.

"Benim telefonlarımı mı dinliyorsunuz?"

Muharrem İnce, "Amerikalılar işletmiş dedi. Sayın Erdoğan sen benim telefonlarımı mı dinliyorsun? Siz alışkınsınız FETÖ’yle daha önce yapıyordunuz şimdi sen mi yapıyorsun bunu. Ben bu kişiyi Cumhurbaşkanı seçildiğimde açıklayacağım ki bir zarar gelmesin. Bu kişi bana seçileceğinden emin olduğunu ve ondan sonra bu ismimi açıklamasını istedi. TRT’de görev yapmış biri de bunu kitabında yazdı. Sonra yalanladı devlet kurumunun başına getirilen kişiye bak. Erdoğan annemin bu konuda rahatsız olduğunu nerden biliyor. Kendisiyle görüştü mü, annemle bir tanışıklığı mı var. Telefonları mı dinledi. Yine yalan söylüyor." açıklamasında bulundu.

"Harcanacak biri varsa Erdoğan'dır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı ikili görüşme hakkında açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, "Adaylıkta Erdoğan, Kılıçdaroğlu sizi harcadı dedi. Ben de kedisine birini harcadı ama o ben değilim sensin dedim. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun size rakip olmuş birini cumhurbaşkanı yapıyorsunuz. Bu egodan uzak bir durumdur. O yüzden harcama-marcama yok. Harcanacak biri varsa o da Erdoğan’dır." dedi.

"OHAL 48 saat içinde kalkacak"

OHAL ve Merkez Bankası hakkında açıklamalarda bulunan İnce: 48 saat içinde OHAL kalkacak. Yürütmenin başında cumhurbaşkanı olacak. Yapamayacağımız bir şeyi vaat etmeyeceğiz. Önceliğimiz ekonomi. Enflasyon son 15 yılın en yükseği. Mehmet Şimşek tweetini de İngilizce attı. Gelişmekte olan ülkelerde ortalama enflasyon 5.85. Onlar nerede biz neredeyiz. Öncelikle MB Başkanı’nı hiçbir şekilde CHP Genel Merkezi’ne çağırmayacağım. Ziraat kredilerin büyük kısmını çiftçiye verecek, Halk Bankası yurttaşa verecek. Asla sabit kur gibi hayalciliğe girmeyeceğiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar