için kaldı

Moody's tarafından İzmir'in notu en üst basamaktan teyit edildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği en üst basamak kredi notunu değiştirmedi. Moody's raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dinamik ekonomisine, sağlam bütçe performansına ve ihtiyatlı finans yönetimine dikkat çekti.

Moody's tarafından İzmir'in notu en üst basamaktan teyit edildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
14 Mart 2018 Çarşamba 19:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olan 'AAA' ulusal derecelendirme notunu 2017 yılında bir kez daha onaylayan Fitch Ratings'in ardından bir başka uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği en yüksek ulusal kredi notunu sabit tuttu.

KREDİ NOTU: NEGATİFTEN POZİTİFE

Moody's, Mart 2018 Kredi Görüş Raporu'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulusal düzeyde alınabilecek en yüksek not olan 'AAA' notuna dair bir not düşürme eylemi olmayacağı bilgisine ek olarak, kredi notunun negatif olan görünümünü durağan olarak değiştiği bilgisine de ulaşıldı.

Derecelendirme kuruluşlarının kriterleri doğrultusunda, kurumlara mali durumları çok iyi olsa bile ülke notunun üzerinde not verilmemekte.

Kredi derecelendirme notları değerlendirmesine göre İzmir'in ulusal kredi notunun yer aldığı 'AAA' kategorisi, temerrüt riskinin en düşük olduğu ve finansal yükümlülüklerini yerine getirmek için en yüksek kapasiteyi içeriyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar