Miçotakis'ten Türkiye açıklaması: Görüşmeye hazırız

Gelen son dakika haberine göre; Yunanistan Başbakanı Miçotakis, deniz yetki alanları konusunda Türkiye ile en kısa zamanda görüşmeye hazır olduklarını duyurdu.

Miçotakis'ten Türkiye açıklaması: Görüşmeye hazırız
Son Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 14:54
15 Eylül 2020 Salı 13:52

Miçotakis, Doğu Akdeniz'deki gerginlik ve Türkiye ile ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu. Yunanistan Başbakanı, ''Türkiye'den somut adım gördüğümüz durumda istikşafi görüşmelere derhal başlamaya hazırız.'' ifadelerini kullandı.

Atina'da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya gelen Miçotakis, Türkiye'den somut belgeleri edindikten sonra, tartışılması gereken tek konu olan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda derhal keşif çalışması başlatmaya hazır olduklarını ifade etti.

Gerginliğin azalması konusunda süreklilik ve tutarlılık göstermesi gerektiğini vurgulayan Yunan Başbakan, diyalogların ancak bu şekilde meyve vereceğini ve Yunanistan'ın buna her zaman açık olduğunu belirtti.

Miçotakis, Avrupa Birliği'nin Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'ne verdiği desteğin, AB'nin stratejik çıkarları ile bölgenin tehlikede olduğunun açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar