için kaldı

MHP lideri Bahçeli'den Biden'ın açıklamasına sert tepki

Gelen son dakika haberine göre MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Biden'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

MHP lideri Bahçeli'den Biden'ın açıklamasına sert tepki
Son Güncelleme: 24 Nisan 2021 Cumartesi 20:40
24 Nisan 2021 Cumartesi 20:35

MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Biden'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

“Tarih hem kaynağımız hem dayanağımız hem de davamızdır. Siyasi hedeflerle, taktik açıklamalarla, hamasi sözlerle, temelsiz ve mesnetsiz söylentilerle yalın tarihi gerçeklerin önyargılarla çarpıtılması insanlığın barış ve huzur arayışını vahim derecede boşluğa düşürecektir.

Bir başka mühim husus da şudur: Tarihimizi yargılama gayesiyle basiretsiz, belgesiz ve bilgisiz mahkeme kurmaya teşebbüs edenlerin milletimizi sanık sandalyesine oturtma çabası mazisi bir asra ulaşan mülevves bir tezgâhtır. Bu tezgâhın maşa ve mucitlerinin hüviyeti bellidir.

Türk milletinin şerefli geçmişinde ne soykırım mahcubiyeti ne de katliam zilleti vardır. Tarihimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da tertemizdir ve bu kapsamda hiç kimseye ispat borcumuz da yoktur. 1915 olayları etrafında kurulan iftira kampanyası asılsızdır, hayasızdır.

Bilhassa 1915 olaylarının içyüzüne merak saranlar, arka planındaki sebeplere ilgi duyanlar ilk iş olarak tozlu raflarda bekletilen arşiv kayıtlarını incelemekle, namuslu ve objektif araştırmalar yapan bilim insanlarının çalışmalarını okuyup değerlendirmekle mükelleftir.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar