MHP lideri Bahçeli: Montrö kırmızı çizgimizdir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, 104 amiralin bildirisi hakkında da açıklama yaptı.

MHP lideri Bahçeli: Montrö kırmızı çizgimizdir
Son Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 11:33
6 Nisan 2021 Salı 10:41

Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"1 yılı aşkın süredir beşeriyet vahim bir salgının pençesinde kıvranmaktadır. Covid-19 kaynaklı vaka ve vefat sayısında tedirgin edici bir artış gözlenmektedir. Sağlık her şeyin başıdır, bizlere düşen kontrollü ve tedbirli bir hayat planlamasıdır. Olumsuz tesirleri en aza çekmek maksadıyla devlet ve hükümetimiz yoğun çaba harcamaktadır. Maskeyi kola değil ağıza takmak, sosyal mesafeyi tutmak, hijyene titizlikle uymak virüsle savaşta en önemli kozumuzdur.

"Aşılama çalışmaları memnuniyet verici düzeydedir"

Aşılama çalışmaları memnuniyet verici düzeydedir. Dünya genelinde hala Covid-19'un tedavisinde kullanılan aşıya erişim sorunu varken, Türkiye'de aşılama sayısı 17 milyonu bulmuştur. Yerli aşı çalışmalarında ümit verici sonuçlar alınmıştır. Güç birliği yaparak, inanç birliği yaparak, kurallara uyarak musibeti yeneceğiz. Sağlık Bakanlığımıza, doktorlarımıza, hemşirelerimize tüm sağlık çalışanlarımıza kadar minnet duyuyor ve fedakarlıkları takdir ediyoruz. Bugünleri aşacağız. Türkiye haritası kırmızıya boyansa da umutsuzluğa kapılmayacağız.

Türkiye'yi kötü göstermek için fırsatçılık yapan siyaset virüslerine sorarım; Allah bağışlar mı? Türkiye'nin hastalıktan kırılmasını, siyasi ve ekonomik kaosa düşmesini heyecanla bekleyen CHP'nin, İP'in, HDP'nin ülke ve insan sevgisinden bahsedecek sütü helal bir kişi var mıdır? Türkiye'nin Covid-19 ile mücadelesine gölge düşürmek isteyenler yüzsüzler lobisidir. Mahçup ve mağlup olacakları gün uzak değildir. Ortak hassasiyetlerde bir araya gelemeyenlerin akıl tutulmasına mahkum olduklarını söyleyeceğiz, pis tezgahlarını başlarına geçireceğiz.

Amirallerin bildirisi

Montrö Boğazlar Sözleşmesi Lozan Anlaşması'nın ayrılmaz bir parçasıdır. Bizim kırmızı çizgimizdir. 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir.

104 amiral büyük bir suç işledi, cezasız kalamaz. Bu bir darbe girişimidir. Bunları denizce değil denizciliğin yüz karasıdır. Bunların rütbesi sökülmelidir. 15 Temmuz'un rövanşı alınmaya çalışılmıştır

 Darbe tarihi bir bakıma CHP tarihidir. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'a darbe dememiş FETÖ'ye zeytin dalı uzatmıştır. Kılıçdaoğlu 4 Nisan bildirisine karşı bizi şaşırtmadı. 4 Nisan bildirisisin neresi sahte gündemdir. Soğan, patates patlıcan kadar milli iradenin onuru yok mudur?

Türk milletine parmak sallamanın adı ne zaman milli irade olmuştur. CHP yönetimi darbeci özelliğini göstermekten çekinmemiştir.

104 amiralin içinde İP’li birisini olması da dikkat çekicidir. 104 şuursuz sadece zevzeklik mi yapmıştır? İP’in başkanı zevzeklik arıyorsa kendi çevresine bakmalıdır.

HDP’nin kapatılması iddianamesi

HDP’nin kapatılması iddianamesi eften püften sebeplerle iade edilmiştir. AYM’nin HDP’yi kollayan tutumu bizim için hükümsüzdür. AYM adil bir karar vermemiştir. Üyelere soruyorum bu vatanda bulunmamızın usulsüzlükleri var midir?

AYM’nin tarafsızlığından söz edilemez. Türk milletinin tarihinden kopmayan yeni bir sisteme ihtiyacı vardır. PKK’nın siyasi ayağı kapatılmalıdır.

 Kılıçdaroğlu çok meraklı ise olağanüstü kurulu toplamalı, CHP’yi HDP’ye katmalıdır.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar