için kaldı

Almanya'ya Dışişleri'nden tepki: Mesnetsiz iddialar kabul edilemez!

Almanya'ya sert tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, "Alman Sözcüsü'nün ülkemizin hava sahasını ihlal eden ve uçaklarımızı taciz eden taraf Yunanistan olmasına rağmen, ülkemize yönelik mesnetsiz iddialar yöneltmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Almanya'ya Dışişleri'nden tepki: Mesnetsiz iddialar kabul edilemez!
Son Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 14:02
16 Haziran 2022 Perşembe 14:00

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

"Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün dün yaptığı basın toplantısında Yunanistan'ın hukuk dışı iddiaları temelindeki Türkiye aleyhinde sarf ettiği talihsiz sözleri esef vericidir.

Alman Sözcünün ülkemizin hava sahasını ihlal eden, anakaramız üzerinden uçuşlar gerçekleştiren ve uçaklarımızı taciz eden taraf Yunanistan olmasına rağmen, ülkemize mesnetsiz iddialar yöneltmesi kabul edilemez.

Alman Sözcüsüne ikili ve NATO bünyesindeki Güven Arttırıcı Önlemler toplantılarına yapılan davetlere rağmen bir yıldır icabet etmeyen ve Ege'de yaşanan son gerginliği bahane ederek bu toplantıları dondurduğunu açıklayan tarafın Türkiye olmadığını hatırlatmak isteriz.

Diyalog ve gerilimin azaltılması için çaba sarf ettiğini iddia eden Almanya'yı, iki müttefik arasındaki anlaşmazlıklarda taraf tutmamaya, başka ülkelerin hukuksuzluğuna alet olmamaya, ayrıca yetkisi ve sorumluluğu olmayan alan ve konularda yanlı yorum yapmamaya bir kez daha davet ediyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar