Merkel dönemi sona erdi! Olaf Scholz, Almanya Başbakanı seçildi

Merkel bugün Sosyal Demokrat Partili (SPD) Olaf Scholz’a görevini devretti.. Edinilen son dakika bilgiye göre Olaf Scholz, Federal Meclis'te gerçekleşen oylamanın ilk turunda başbakan seçildi.

Merkel dönemi sona erdi! Olaf Scholz, Almanya Başbakanı seçildi
Son Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 14:33
8 Aralık 2021 Çarşamba 12:27

 Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Sosyal Demokrat Parti Milletvekili ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, ilk turda başbakan seçildi.

Almanya’da 16 yıldır görev yapan Başbakan Angela Merkel'in yerine Sosyal Demokrat Partili Olaf Scholz seçildi. Böylelikle Almanya'da 16 yıl sonra Olaf Scholz başbakanlık koltuğuna seçilen isim oldu.

"EVET DEDİM"

Almanya'nın yeni başbakanı Scholz de sosyal medya hesabından "Evet dedim" sözleriyle bir fotoğraf paylaştı.

63 yaşındaki Scholz, Alman Federal Meclisi'ndeki milletvekillerinden 395 oy aldı.

Böylelikle başbakan seçilen 63 yaşındaki Scholz, Cumhurbaşkanlığı konutu olan Bellevue Sarayı'na giderek Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’den atama belgesini alacak ve tekrar Federal Meclis'e dönerek yemin edecek.

Görev süresini tamamlayacak olan Angela Merkel, milletvekili olmadığı için oylamayı tribünden izledi. Merkel, Meclis Başkanı Bas tarafından selamlanmasının ardından milletvekilleri tarafından alkış aldı.

Tribünde ayrıca eski Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, eski Başbakan Gerhard Schröder ve Scholz’un eşi Britta Ernst, babası Gerhard Scholz, annesi Christel Scholz ile kardeşleri Jens ve Ingo Scholz yer aldı.

Merkel, 26 Eylül’de yapılan genel seçimlerden galip çıkan Sosyal Demokrat Partinin (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile kuracağı yeni hükümette Başbakanlık yapacak Olaf Scholz’a bugün görevini devredecek.

Ülkede, 2005’te başbakan seçilen Merkel, Almanya tarihinde 16 yıl 16 gün veya 5 bin 860 gün ile Helmut Kohl’dan sonra en uzun süre Başbakanlık yapan ikinci kişi oldu

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar