Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meral Hanım'ı döndüren de İnce'yi adaylıktan çektiren de aynı güç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultangazi'de düzenlenen mitingde konuşuyor. Erdoğan "Meral Hanım'ı masadan kalktıktan sonra döndüren de İnce'yi adaylıktan çektiren de aynı güçtür!" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meral Hanım'ı döndüren de İnce'yi adaylıktan çektiren de aynı güç
Son Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 17:39
12 Mayıs 2023 Cuma 17:26

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Sultangazi'yi çok seviyoruz. Pazar günü daha çok seveceğiz. Pazar'a hazır mıyız? Gümbür gümbür sandıkları patlatmaya yürüyor muyuz? Şu anda alanda 50 bin kişi var dediler. Ben Sultangazi'ye ne zaman geldiysem hep böyle gördüm. Burada bir başka heyecan, coşku var. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Atatürk Havalimanı'ndaki mitingin devamını görüyorum.

Siyasetin bu kadar çirkinleştirilmesini kabul edemeyiz. Meral Hanımı, masadan kalktığında 3 günde tıpış tıpış oraya döndüren de Muharrem İnce’yi seçime 3 gün kala adaylıktan çektiren de aynı güçtür.

Bay Bay Kemal'in Selo'su var. 'Selo'yu kurtarmak için bana oy vereceksiniz' diyor. Kimlerle haydi diyor Kandil'in teröristleriyle haydi diyor. Selo Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizi öldürdü. Adalet, hukuk neyse biz gereğini yaparız.

BATILI DERGİLERİN 'ERDOĞAN GİTMELİ' KAPAĞINA TEPKİ

Bay Bay Kemal terör örgütlerinden sapkın akımlara kadar hepsinin desteğiyle yol yürüyor. İstanbul bu oyunu bozmaz mı? Bunların gözleri öyle bir dönmüş durumdaki kendileri gibi düşünmeyen herkesi aynı çuvala koyup üzerinden geçmeyi kafa koymuşlar. 15 Temmuz'da ne yapılmışsa 14 Mayıs öncesinde de aynı durumlar sergileniyor. Bütün dergiler kapaklarına Erdoğan gitmelidir diyor. Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de çıkanlar böyle diyor. Ya size ne? Bunun kararını siz değil, bunun kararını benim milletim verir.

'20 SENEDİR BEN BUNLARIN RUHLARINI OKUDUM'

Bay Bay Kemal şimdi de Rusya'ya sataşmaya başladı. Türkiye'deki seçimleri Rusya yönlendiriyormuş, utan utan. Ben de kalkıp dersem ki 'Türkiye'deki seçimleri ABD, Fransa, Almanya yönlendiriyor' desem ne dersin? Bunları sen tanımazsın, 20 senedir ben bunların ruhlarını okudum. Londra'nın tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmiş. Avucunu yalarsın avucunu.

14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun. Artık Türkiye'nin potansiyelini asıl gücünü kullanabileceğimiz yere geldik. Yatırımlarımız birer birer devreye girmeye başladı. Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili Togg bunlardan biri. Birileri kendi aklınca 'İHA'mı SİHA'mı yiyeceğiz' diyerek Savunma Sanayimizi hiçe sayıyor.

PATATES-SOĞAN TARTIŞMASI

Şu anda doğal gazımız 1 ay ücretsiz dedik mi 1 yıl boyunca doğal gazımız yüzde 25 düşürerek vatandaşımızı vermeye karar verdik mi? Her yıl Mart-Nisan ayında bu patates-soğan tartışması çıkarılır. Çünkü muhalefet yapacağı hiçbir şey yok.

Patates soğan fiyatındaki fiyat dalgalanmalarının sebebi tamamen mevsim geçişi ve ahlaksızlık. Şimdi fiyatlar dengesine oturdu. Milletimizin canını yakan hayat pahalılığını görmezden gelmiyoruz.

Milletimizin hiç bir kesimini enflasyona ezdirmemeğe devam ediyoruz. Emekli maaşlarından sosyal yardım ödemelerine kadar her alanda insanımıza nefes aldırıyoruz. Temmuz ayında yine yapacağız, yıl sonunda yine yapacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA İNCE TEPKİSİ: BU NASIL SULU BİR ŞAKA?

Kalkmış şimdi 'buyur Halil İbrahim sofrasına' diyor. Bir insan siyasette bu kadar laubali olur mu ya? E siz beraber yürümediniz mi geçmişte yürüdünüz. Bu nasıl sulu bir şaka?

Bay Bay Kemal sen İstanbul'u rezil ettin. Sen nesin ki belediye başkanların öyle olsun? Gelin pazar günü öyle bir ders verelim ki bunlar emekliye ayrılsınlar. Bu işi ilk turda tamamlaya var mısınız?

Bu akşam büyük bir gençlik programımız var. 3000 gençle hasbihal edeceğiz İstanbul Kongre Merkezinde. Biz gençlere hep inandık. Buradan gençlere sesleniyorum. Geleceğinize sahip çıkmak için pazar günü sandığa sahip çıkın. Memura sesleniyorum, işinize sahip çıkmak için sandığa sahip çıkın. Sandığın belki kazası olur ama maliyeti çok ağır olur. Pazar günü tercihimizi doğrudan yana yapıyor muyuz? Pazar günü sandıkları patlatıyor muyuz?''

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar