Maltepe Belediyesi sigortasız göçmen işçi çalıştırıyor iddiası

Maltepe Belediyesi işçilerin eylemini kırmak için sigortasız Afgan işçi çalıştırdığı iddia edildi. Sosyal medyada Afganistanlı olduğu öne sürülen bir işçinin görüntüleri paylaşıldı.

Maltepe Belediyesi sigortasız göçmen işçi çalıştırıyor iddiası
Son Güncelleme: 31 Ekim 2019 Perşembe 14:45
31 Ekim 2019 Perşembe 14:28

Maltepe Belediyesi’nde Genel-İş Sendikası işçiler, imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin uygulanmadığı gerekçesiyle ve sendika temsilcileri ile bazı işçilerin işten atıldığı gerekçesi iş bırakma eylem yapıyor.

480 temizlik işçisi, iş bırakarak cuma gününden itibaren mesaileri süresince belediye garajında toplandı. İşçiler, toplu iş sözleşmesi hükümleri uygulanıp, işten çıkartılan arkadaşları geri alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi. Bugün belediye önündeki eyleme temizlik bölümündeki işçilerle park-bahçeler, veterinerlik birimi ve yol bakım birimlerinden işçiler de katıldı.

Belediye sigortasız mülteci işçi çalıştırıyor iddiası

İşçilerin bu eylemini kırmak isteyen Maltepe Belediyesi’nin sigortasız mülteci işçi çalıştırmaya başladığı iddia edildi. Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde sigortasız çalışan işçi Afganistanlı olduğunu söylüyor. Türkçe bilmeyen işçinin görüntülerini sosyal medyada DİSK üyesi bir kişi paylaştığı öne sürüldü.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar