Makam odasında Abdülhamid tablosu!

Yazar Ahmet Hakan, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in makam odasında bulunan II. Abdulhamid tablosu hakkında bir yazı kaleme aldı.

Makam odasında Abdülhamid tablosu!
Son Güncelleme: 10 Şubat 2020 Pazartesi 08:27
10 Şubat 2020 Pazartesi 08:25

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in makam odasında Osmanlı padişahı II. Abdulhamit tablosu yer alıyor. Tartışmalara neden olan tablo hakkında Hürriyet yazarı Ahmet Hakan düşüncelerinin köşesine taşıdı.

 Hakan’ın yazısı şöyle;

“Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in makam odası burası...

Odanın en münasip yerinde Atatürk fotoğrafı var.

Yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı...

Onun yanında da Abdülhamid tablosu...

Abdülhamid tablosu nedeniyle tartışılıyor bu makam odası.

Bir sakıncası var mı, yok mu?

Bu konuda söyleyeceklerim şunlardır:

Ben ne aşırı Abdülhamid hayranıyım ne de karşıtı...

Abdülhamid’e karşı yürütülen operasyonların tabii ki farkındayım. Tarihteki önemini de biliyorum. Eğitime yaptığı büyük katkıyı her zaman takdirle anıyorum.

Ama Abdülhamid’in müthiş bir vesvese içine girerek hafiyeciliği yükseltmesini de iki Türkiye büyüklüğünde toprak kaybetmesini de unutmam, unutamam.

Abdülhamid ne ulu hakandır benim gözümde, ne de kızıl sultan... Ulu hakan olduğu tarafları da vardır, kızıl sultan olduğu tarafları da...

Eğer “bakan yardımcısı” olsaydım... Çok sevsem bile bu tartışmalı yönlerini göz önünde bulundurarak asmazdım Abdülhamid tablosunu...

İlle de asacaksam... Evimdeki çalışma odama, yani mahrem alanımdaki bir duvara asardım. Böylece lüzumsuz bir tartışmaya da meydan vermemiş olurdum.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar