için kaldı
İstanbul için tarih verildi: Lapa lapa kar yağacak! - Sayfa 6

"KURAKLIĞA DOĞRU GİDİYORUZ"
İstanbul'da baraj doluluk oranlarının son 10 yılın altına düştüğünü belirten Adil Tek, “Kuraklığa doğru gidiyoruz. Şu anda bu zamana kadar ki son 10 yıldan daha fazla bir dönem için özellikle İstanbul'daki baraj seviyesi, doluluk oranları son 10 yılın çok çok altına düşmüş vaziyette. Yüzde 18'lere düşmüş vaziyette. Ankara'da 1.7'ler seviyesinde, İzmir'de de çok düşük seviyelerde bu üç büyük şehrimizde. Diğer şehirlerimizde de yine kuraklıktan dolayı da baraj doluluk oranları düşmüş bir vaziyette. Aralık ayı içerisinde yağışlar yüzde 75. Ancak, geçmiş yıllar ortalamalarının civarına yaklaşabiliyor. Ocak ayı yine kurak gözüküyor. Ocak ayında yağışların azlığını göreceğiz. Şubat ayında da yağışlar mevsim normalleri civarında olsa da yağışlar çok artış göstermiyor. Kuraklığa doğru gidiyoruz. Önümüzde büyük riskler mevcut. Geçmiş aylardan itibaren ve yaz aylarından itibaren dönüp bugüne baktığımızda büyük bir kuraklıktan geçiyoruz. Ve ülke genelindeki yağışlar neredeyse yüzde 50 azalmış vaziyette. 

6 13
 
İstanbul için tarih verildi: Lapa lapa kar yağacak! - Sayfa 7

Önümüzdeki en büyük problem şu an için en büyük doğal afet kuraklık olarak gözüküyor. Bu konuda bir stratejik planımızın toplumsal duyarlılığının arttırılması gerekiyor" dedi. 

7 13
 
İstanbul için tarih verildi: Lapa lapa kar yağacak! - Sayfa 8

"YILBAŞINDA MARMARA'YA KAR YAĞIŞI GÖRÜNÜYOR"
Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamada bulundu.

Orhan Şen paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sıcaklıklar ortalamanın üzerinde hafta sonu yağış yok. İstanbul 15, İzmir 17, Ankara 9, Antalya 21. Pazar Akdeniz ve Güney Ege, Antalya kıyılarında kuvvetli yağmur var. İstanbul’a yağmur Pazar gecesi geliyor, hafta başında devam ediyor.

8 13
 
İstanbul için tarih verildi: Lapa lapa kar yağacak! - Sayfa 9

Sis ve pus ulaşımda 2–3 gün daha etkili olacak. Hava kirliliğini de artırıyor.

Yılbaşında Türkiye’de kar olasılığı arttı. Yeni yıla kar ile girme olasılığı var. Akdeniz kıyı, Ege, Güneydoğu hariç. Yılbaşı Marmara’ya kar yağışı görünüyor. İstanbul’da ısı adası etkisine rağmen kar yağacak mı? Daha 10 gün var, değişebilir, takipteyiz."

9 13