Kurum: Karaları ‘Gençlik Merkezi’ ile birlikte alacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ‘En Genç Festivali’ne katıldı. Konser sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurum, gençler için mavinin korunduğu, deprem riskinin, ulaşım çilesinin olmadığı bir İstanbul inşa etmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kurum: Karaları ‘Gençlik Merkezi’ ile birlikte alacağız
Son Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 17:18
4 Mart 2024 Pazartesi 17:16

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Volkwagen Arena’da düzenlenen ‘En Genç Festivali’ne katıldı. Sahneden gençlere seslenen Kurum, “Sizleri burada görmek, sizlerin bu coşkusunu bu heyecanını görmek bizleri de çok mutlu ediyor. Bütün hayalimiz sizlerle birlikte güzel bir yol yürümek. Sizlerin geleceği için bu mücadeleyi yapmak. Biz sizleri çok seviyoruz. İnşallah sizlerle birlikte geleceği inşa edeceğiz. Sizlerle birlikte yol yürüyeceğiz. Sizlerle birlikte Türkiye Yüzyılı’nın parlayan şehri İstanbul’umuzu inşa edeceğiz.” dedi.

“Gençlerimiz için her zaman en güzelini, en iyisini hayal ediyoruz”

Konser sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Murat Kurum, “Bugün gençlerimiz için ‘En Genç Festivali’ düzenledi arkadaşlarımız. Gençler bizim hem geleceğimiz hem bugünümüz. Gençlerimiz için her zaman en güzelini, en iyisini hayal ediyoruz. Ve o hayali gerçekleştirmek için de bu mücadeleyi yapıyoruz. İstiyoruz ki onlara tertemiz bir gelecek sunalım.” ifadelerini kullandı.

“Karaları ‘Gençlik Merkezi’ ile birlikte alacağız”

Gençler için mavinin korunduğu, deprem riskinin, ulaşım çilesinin olmadığı bir İstanbul hayal ettiklerini belirten Kurum, “Gençlerin geleceğe güvenle bakacağı bir İstanbul hayal ediyoruz. Onlar için böyle konserlerimizi, festivalimizi düzenleyeceğiz. Oluşturacağımız Gençlik Meclisi ile birlikte kararları orada alacağız ve gençlerle birlikte uygulayacağız. Ben onlarla birlikte yol yürümeyi istiyorum. Onlarla birlikte karar almayı, o hayalleri birlikte gerçekleştirmeyi istiyorum. Bunu da her yerde, her ortamda ifade ediyorum.” diyerek sözlerine devam etti.

“İstanbul festivallerin şehri olacak”

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerle birlikte yol yürüyeceklerini sözlerine ekleyen Kurum, “Çünkü onlar her şeyin en iyisini hak ediyorlar. İyi bir geleceği, yeşil bir İstanbul’u hak ediyorlar. İstanbul'un her yerinde geleceğe güvenle bakacakları, çalışabilecekleri, spor yapabilecekleri, eğlenebilecekleri bir İstanbul'u istiyorlar. Biz de bunun mücadelesini vereceğiz. İstanbul festivallerin şehri olacak. Hem yerel hem uluslararası organizasyonları yapacağız. Dünyanın en büyük sanatçıları, en gözde sanatçıları gelip buraya konserler verecek, İstanbul'un gençleriyle birlikte olacak.

Yine İstanbul'da dünyanın en önde bilim insanlarının burada geldiği, gençlerimizi yetiştirdiği, kuracağımız ‘dene yap’ atölyeleriyle, startup’larımızla, İstanbul'da oluşan teknoparklara yenilerini ekleyerek İstanbul'u gençliğiyle beraber geleceğimizi inşa edeceğiz. Biz bunu istiyoruz.” dedi.

“Kadın ve gençlik hareketiyle bu seçimde büyük bir zafer kazanacağız”

“31 Mart kadınlarımızın, gençlerimizin karar vereceği bir seçim olacak.” diyerek sözlerine devam eden Kurum, “Biz kadın hareketiyle, gençlik hareketiyle inşallah bu seçimde büyük bir zafer kazanacağız. Önce beraber kazanacağız, sonra da gençlerimizle birlikte yol yürüyeceğiz. Bu coşkuyu biz gittiğimiz her ilçemizde, her mahallemizde görüyoruz. Onların bir abisi, bir kardeşleri olarak da gençliğimiz için hep düşünen tarafta olacağız. Hayal eden tarafta olacağız. Onları gerçekleştiren tarafta olacağız. El birliğiyle İstanbul’umuzu Türkiye Yüzyılı’nın parlayan şehri yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Gençlerin kendisini güvende hissettiği bir İstanbul inşa edeceklerini belirten Kurum, “Her alanda onları düşünen bir abilerinin olduğunu, onları düşünen bir Belediye Başkanı olduğunu hissedecekler. Böyle güzel konserlerimizi de onlar için yapacağız. Burada beraber olacağız. O coşkuyu, o heyecanı birlikte yaşayacağız. Bugün de ‘En Genç Festival’le birlikte aslında bunun ilkini yaptık. İnşallah farklı festivallerimizi İstanbul'da her ilçemizde yapacağız.” dedi.

“Aziz İstanbul’umuza bir sevdamız var, bu sevdayla çalışıyoruz”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kurum, İstanbul için aşkla çalıştıklarını sözlerine ekledi. Kurum, “Aziz İstanbul’umuza bir sevdamız var, bu sevdayla çalışıyoruz. Milletimizin, vatandaşımızın sevgisi bize motivasyon sağlıyor, güç veriyor. Bu sevgiyle 81 ilde ben çalıştım. 81 ilde ne zaman bir afet olsa ne zaman bir sıkıntı olsa oraya koşarak mücadele ettim. Söz verdim o sözlerimi tuttum. Ben sözünü tutan bir kardeşinizim. Hep verdiğim sözleri tutan, gerçekleştiren tarafta oldum. Bu anlayışla çalışıyoruz, bu motivasyon da bize enerji veriyor, güç veriyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum ve çocukları da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şengül Kurum, “Burada olmaktan çok mutluyum. Benim de 3 tane evladım var, onlar bu festivale gelmek istediler. 6’dan beri buradayız. Biz severek dinledik çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Oğlu Mehmet Kurum ise, “Konserin tamamını dinleyemedim, babamla beraber geziyordum. Babama destek oluyordum. Ama atmosfer çok iyi, ortam çok iyi. Gençler eğleniyor, mutluyuz burada olduğumuz için.” dedi.

Kızı Zeynep ise, “Annemle ve kardeşimle beraber 6’dan beri buradayım. Gerçekten çok güzel bir atmosfer var içeride. Ben zevk aldım, eminim öbür gençlerimiz de almıştır.” açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar