İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması: Küresel terörle mücadele arzusuna büyük saygı duyuyoruz

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye ile üçlü mutbakata ilişkin, "Türkiye'nin İsveç'ten üçlü mutabakttaki yükümlülüklerini yerine getirmesini istemesi tamamen hakkı" diye konuştu. Kristersson, "Türkiye'nin küresel terörle mücadele arzusuna büyük saygı duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması: Küresel terörle mücadele arzusuna büyük saygı duyuyoruz
Son Güncelleme: 28 Ekim 2022 Cuma 19:33
28 Ekim 2022 Cuma 19:29

İsveç ile Finlandiya'dan, NATO üyelik süreci ve Türkiye ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye ile üçlü mutbakata ilişkin, "Türkiye'nin İsveç'ten üçlü mutabakttaki yükümlülüklerini yerine getirmesini istemesi tamamen hakkı" diye konuştu.

Kristersson, "Türkiye'nin küresel terörle mücadele arzusuna büyük saygı duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de Klistersson'a destek verirken, "Bizim için İsveç ve Finlandiya'nın el ele NATO'ya girmesi çok önemli" dedi.

ANLAŞMAYA UYMAYI PLANLADIKLARINI AÇIKLAMIŞTI

İsveç'in yeni hükümeti, ülkesinin NATO'ya katılım sürecini başlatması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uymayı planladıklarını açıklamıştı.

İsveç'te Başbakan Kristersson "Anlaşmaya bağlı kalacağız ve şartları yerine getireceğiz. Bu sürecin iyi sonuçlanacağını düşünüyorum" demişti.

HÜKÜMET KURMAK İÇİN ANLAŞILMIŞTI

İsveç'te muhafazakar Ilımlı Parti lideri Ulf Kristersson dün, yeni hükümeti kurma konusunda Hristiyan Demokrat Partisi ve Liberal Partisi ile koalisyon hükümeti kurmak için anlaştıklarını açıklamıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar