Ömer Çelik'ten Yunanistan'a Meis tepkisi: Korsanlık örneği

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan'ın Meis adasını silahlandırmasına tepki göstererek, "Yunanistan’ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneğidir" dedi.

Ömer Çelik'ten Yunanistan'a Meis tepkisi:  Korsanlık örneği
Son Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 10:00
31 Ağustos 2020 Pazartesi 09:59

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim ile Yunanistan'ın Meis adasını silahlandırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Çelik, "Yunanistan’ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneğidir. Türkiye’nin kıyılarına silah doğrultmak akılsızlıktır. Yunanistan hukuka aykırı bu adımları atarak Ege’de ve Akdeniz’de korsan politikaların temsilcisi olmuştur" dedi.

Diplomasiyi işaret eden AK Parti Sözcüsü, "Hukuk temelinde diplomasi yoluyla sorunları çözmek yerine, korsan anlaşmalarla diplomasiye sabotaj düzenleyen Yunanistan’dır. Yunanistan’ın bu adımlarının neticesi ağır başarısızlık olacaktır" ifadelerini kullandı. 

"Yunanistan hukuk yoluyla sorunları çözmek istiyorsa Türkiye en güvenilir muhataptır" diyen Çelik, "Türkiye ile konuşmak yerine Fransa ile tatbikat yapmayı tercih ediyorsa bunun ne kadar yanlış olduğunu görecektir. Yunanistan her adımına verecek güçlü bir cevabımız olduğunu öğrenecektir" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar