Yavaş'tan Altınok'un 'O daire benim servetimden pahalı' iddiasına yanıt: Kızının Londra’daki evinin satış belgelerini paylaştı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, siyasette şeffaflık ve ahlaki değerlere vurgu yaparak, kızının Londra’daki evinin satış sözleşmesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, "Benim malvarlığım, Yavaş'ın kızının Londra'daki dairesi kadar etmez" iddiasında bulunmuştu.

Yavaş'tan Altınok'un 'O daire benim servetimden pahalı' iddiasına yanıt: Kızının Londra’daki evinin satış belgelerini paylaştı
Son Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 14:40
26 Mart 2024 Salı 14:36

Siyasi alanda şeffaflığın önemi giderek artarken, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bu konuda önemli bir adım attı. Yavaş'ın İletişim Ofisi, belediye başkanının kızının Londra'da satın aldığı evin mali detaylarını ve bu süreçte kullanılan banka opsiyonlarını da belgeleriyle kamuoyuyla paylaştı.

Yavaş, yaklaşık bir ay önce tüm malvarlığını açıklamış rakiplerine de bu yönde çağrıda bulunmuştu. AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok da çağrıdan yaklaşık 3 hafta sonra mal varlığını açıklamıştı.

Altınok’un mal varlığı bildiriminde çok sayıda arazi ve konuta sahip olduğu anlaşılırken, bildirimde bulunmadığı 600'den fazla dairesi ve hisse senetlerinin de olduğu iddia edilmişti.

Altınok ise malvarlığı ile ilgili iddialara, “Tüm mal varlığım Mansur Yavaş’ın Londra’daki kızının evi kadar etmez” diye yanıt vermişti.

'LONDRA'DAKİ EVİN BÜYÜK KISMI KREDİYLE ALINDI'

Mansur Yavaş İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamada, Yavaş’ın kızı Çağlayan Yavaş, Londra’daki evini 465.000 Sterlin’e alırken, bu tutarın 372.999 Sterlin’i bir banka kredisi ile finanse edildiği ifade edildi. Evin, İngiltere’de yaygın olan “mortgage” sistemi kullanılarak 384 ay (32 yıl) taksitle geri ödenecek şekilde satın alındığı bildirildi.

gjlqrukxcaeigsl.jpg

gjlqrurx0aau7j.jpg

Açıklamada Mansur Yavaş'ın, bu süreçte kızına 100.000 Sterlin hibe ettiğini ve bu durumu mal beyanında şeffaf bir şekilde ifade ettiğini belirtildi. Yavaş'ın ayrıca, 2009 yılından bu yana mal varlığını düzenli olarak kamuoyuyla paylaşmakta ve 1999 yılından itibaren banka kartı hareketlerinin incelenmesi için açık çağrıda bulunduğu hatırlatıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar