Kılıçdaroğlu’ndan Trump’a: Türk halkının onurunu zedeliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trump hakkında “Attığı her tweet Türk halkının onurunu zedeliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Trump’a: Türk halkının onurunu zedeliyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
11 Ağustos 2018 Cumartesi 15:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy’de ekonomi konulu basın toplantısı yaptı. Ekonomide bir kriz olduğunu ve bunun için daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu,”Bu krizi Türkiye nasıl atlatır diye bir beklenti içerisinde yaşanan sorunun büyüklüğünü süpürme gibi bir lüksümüzün olmadığını gösteriyor.” İfadelerini kullandı.

“TÜRK HALKININ ONURUNU ZEDELİYOR"

 Türkiye- ABD arasında yaşanan tartışmalara da değinen KIlıçdaroğlu, Dış politikanın 180 derece değişmesi gerektiğini ifade etti. Dış politikada dost düşman ülke olmadığını çıkarların olduğunu  belirten KIlıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Her ülke kendi politikasını çıkarları üstüne oluşturur. Güçlü bir ekonomi oluşturmalısınız. Güçlü bir ekonomi oluşturamazsınız başka ülkelerin sömürdüğü bir ülke konumuna dönüşürsünüz. Trump bir tweet atıyor, Türkiye’de rakamlar değişiyor. Kırılgan bir ekonomi olduğu için böyle oluyor. Trump’ın attığı her tweet Türk halkının onurunu zedeliyor. Asla kabul etmiyoruz asla doğru bulmuyoruz. Bu konuda Türkiye’de bir görüş birliği sağlanması da çok önemli. Dış politikanın iç politika malzeme haline getirilmemesi lazım” şeklinde konuştu.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar