Kılıçdaroğlu'ndan Libya için BM Barış Gücü önerisi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Libya tezkeresi görüşmeleri sürerken yaptığı açıklamada, "Hükümete açık ve net çağrımızdır. Libya'da iç savaşın sona erdirilmesi için BM Barış Gücü'nün bölgeye gönderilmesi sağlanmalıdır" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Libya için BM Barış Gücü önerisi
Son Güncelleme: 2 Ocak 2020 Perşembe 15:58
2 Ocak 2020 Perşembe 15:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya'daki savaşın sonlandırılması amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'nün vakit geçirmeden bölgeye gönderilmesi gerektiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, "Hükümete açık ve net çağrımızdır" başlığıyla Libya konusunda paylaşımda bulundu.

"Türkiye, bölgede istikrarı sağlamalıdır"

AA'da yer alan habere göre Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin, BM'nin 2259 sayılı kararı uyarınca uluslararası meşruiyeti olan bir hükümet olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bu nedenle iç savaşın sona erdirilmesi ve ülkede akan kanın durdurulması amacıyla Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün vakit geçirmeksizin bölgeye gönderilmesi sağlanmalıdır. Türkiye, bölgede istikrarın sağlanmasına önayak olmalı, tüm diplomatik çabasını bu yönde ortaya koymalıdır."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar