Kılıçdaroğlu'ndan referandum çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu,"Cumhurbaşkanı taraflı mı olmalı tarafsız mı? Referanduma hazırız, gelsin yapalım" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan referandum çağrısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
25 Haziran 2019 Salı 13:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Gezi eylemlerine katılanlar bizim insanlarımızdır. Bir eylem yapıyorlar bu kadar basit. Dönemim başbakanı çağırdı, görüşmeler yapıldı. Bir süre sonra bitti. Nedir bu davalar Osman Kavala kaç gündür içerde. Osman Kavala boşuna yatıyor tıpkı Eren Erdem gibi.

"Seçimlerde sağ duyu ile hareket ettik"

Martın sonu bahar oldu. ‘Oyları çaldılar dedik ama bu siyasi bir söylem’ dediler. Bu doğru bir şey değildir. Mazbatayı verdiler, 18 gün başkanlık yaptı Ekrem İmamoğlu. 18 gün sonra kumpas kuruldu kapalı kapılar arkasında. Büyükşehir seçimlerini iptal ettiler. Madem öyle diğer ilçe seçimlerini de iptal et. Seçimlerde sağ duyu ile hareket ettik. Tahriklere gelmedik. AK Parti’ye onun hakimlerine savcılarına güvenmiyoruz. 16 milyon İstanbulluya sonuna kadar güveniyoruz.

 Haktan, hukuktan ve adaletten bahsedenler sokağa çıkıp cam çerçeve indirmez. 13 bin oyla kazanmıştı. ‘Bilmediğimiz bir şey oldu’ diyerek 23 Haziran’da sandığa gittik ve İmamoğlu yeniden başkanlığa seçildi. Teslim edilen bir hakkın bir kişinin elinden nasıl alındığını gördük

"Tüm baskılara rağmen demokrasi destanı yazdık"

Bir kişi tarafsız davranacağına dair and içmişse tarafsız kalmalıdır. Bu yenin metni anayasada duruyor. Seçimlerde cumhurun başkanı olacaksa tarafsız kalmalıdır. Seçimlerde arkadaşlarımız büyük bir serinkanlılıkla hareket ettiler. Hep beraber tüm baskılara rağmen, güzel bir demokrasi destanı yazdık. Bütün dünya bugün Türkiye’yi konuşuyorsa, 16 milyon İstanbulluların sayesindedir.

"Referanduma hazırız, gelsin yapalım"

Cumhurbaşkanlığı’nın tarafsız olmasını istiyoruz. O koltuğa oturan kişinin tarafsız olmazı lazım. 82 milyonu kucaklamalı. Bir ilde 800 bin kişi mesaj veriyor. Cumhurbaşkanı taraflı mı olmalı tarafsız mı? Referanduma hazırız, gelsin yapalım. Vekillerin, gazetecilerin tutuklandığı ortamda artık demokrasi gelmez diye bir dişince vardı, biz bunu yendik. ‘Türkiye’ye artık demokrasi gelmez’ diyorlardı. ‘Baskı var’ diyorlardı. Cumhurbaşkanı tarafsız değil. Biz Türkiye’de demokrasi kültürü var mesajı verdik. Kazanan Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Başkanlara 7 kural

Asıl görevimiz şimdi başlıyor. Şimdi belediye başkanlarımıza büyük görevler düşüyor. 7 kuralı belirliyorum. Bu kurala bütün CHP’li başkanlar uyacaklar.

1-Belde insanlarını inançları, kimlikleri ile ayırmayacaksınız.

2-Hizmeti, belli kişiler için değil halk için yapacaksınız.

3-Beldenizde fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız.

4-Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyacak, yoksulluğu asla teşhir etmeyeceksiniz.

5-Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz.

6-Belediyede yönetici atamalarında kesinlikle liyakat sistemine uyacaksınız.

7-Belediyeyi adalet ile yöneteceksiniz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

turan En beğenilen yorum
bu herif hala anlamamış....BAŞKAN ,BAŞKAN...