Kılıçdaroğlu: Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında fezleke hazırlatıldığı iddialarına yaptığı konuşmada yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu: Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
13 Nisan 2018 Cuma 11:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlatıldığı iddiasına yönelik, “Savcılara talimat verip Kılıçdaroğlu'na fezleke hazırlayın diyorlar. Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz. Kılıçdaroğlu fezleke ile egeri adım atacak sanıyorlar. Asla geri adım atmam. 50 kere söyledik kışlaya, camiye siyaset sokmayın. Şimdi her yere siyaset soktular. Adalet yok kardeşim. Adalet olsa ben neden 450 kilometre yürüyeyim. Dolar aldı başını gitti. 15 yılda Türk parasını bu kadar dibe götüren olmadı. Bir de milliyiz derler. Mevlana'nın huzurunda söylüyorum, siz gayri millisiniz. Siz devletin kozmik odasını açıyorsanız. Açık ve net söylüyorum vatan hainisiniz." İfadelerini kullandı.

“ELİNİ KOLUNU SALLAMADAN KAR EDİYORLAR”

Doların son zamanlarda yükselmesine de değinen Kılıçdaroğlu, “Kim kazanıyor, bankada doları olanlar. Elini kolunu sallamadan kar ediyorlar. Bunlar kim biliyor musunuz? Sabah dinden bahsedip akşam ellerin viski ile oturan beyler. Bakkallara soralım Konya'da, kaç dolarlık hesabın var diye. Bunlar Ankara'daki beylerin dolarları. Katar samimiyeti nereden geliyor? Katarlı dedi ki, biz Akdeniz'de arayacağız enerjiyi. Kiminle ABD ile. Bir bakan dedi ki ben çok kırıldım bu karara. Hadi esip gürlesene, neden esip gürlemiyorsun? Para orada diye mi? Dolara o kadar bağlandılar ki, tefecilere esir oldular” açıklamasını yaptı.

"YAKACIYI TEFECİYE KAPTIRDI”

Faizler hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “150 milyar dolar faizi İngiltere'deki lobiye milletten aldıkları vergiyle ödediler. Faizi düşürmek için lobi kurduk diyor? Ne lobisi kurdun. Ben konuştum da, faizin kötü bir şey olduğunu öğrendi. Yakayı tefeciye kaptırdı, Türkiye'nin beka sorunu var diyor. Bir hükümet yakayı tefeciye kaptırdıysa, orada adalet yoktur. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz, huzur olmaz, yargı olmaz” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar