Kılıçdaroğlu: Ben Meclis'i savunuyorum onlar tek adamlığı savunuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında ittifak çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu: Ben Meclis'i savunuyorum onlar tek adamlığı savunuyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
24 Nisan 2018 Salı 13:39

Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de 23 Nisan'da yaşanaları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, "Ben Meclis'i savunuyorum, onlar tek adamlığı savunuyor" dedi. 

Herkesin huzur içinde yaşamasını istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, geniş bir ittifakı sağlamak zorunda olduklarını belirtti. Her türlü öz veride bulunabileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, demokrasi için kimler birlikte hareket ediyorsa bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, bu ülkeyi bayrağını seven herkesin sandığı gitmelerini gerektiğini ifade etti. Haziran ayının demokrasinin geleceği ay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkmasını istedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Yörüklere orada zulüm yapılmış. Şimdi beni yanında doktoru kesin dinliyordur. Dadaloğlu nasıl zulme karşı çıktı ise ben de zulme öyle karşı çıkacağım. Onlar Firavun’dan bir Musa’dan yanayız. 15 milletvekili arkadaşımız İYİ Parti’ye geçti. Vay efendim nasıl yaparsınız? Ben senin kumpasını bozacağım.”

Ankara’dan İstanbul’a demokrasi için yürüdüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yeniden Cumhuriyet’i inşa edelim.Türkiye Cumhuriyet hükümeti dünyanın en yüksek faiziyle yurt dışında borç arıyor. Ona rağmen bulamıyorlar” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar