Kıdem tazminatı değişiyor!

Milyonlarca çalışanı ve emeklilik planı yapanları doğrudan ilgilendiriyor. Tazminat hakkıyla işten ayrılacak veya emeklilik şartlarını tamamlayan çalışanları ilgilendiren kıdem tazminatında tavan değişiyor. Peki yüksek tazminat almak için iş akdi ne zaman sonlanmalı? Haziran ayında mı yoksa temmuz ayında mı emeklilik dilekçesi verilmeli? İşte detaylar...

Kıdem tazminatı değişiyor! - Sayfa 1

Temmuz ayı zammı öncesi emeklilik şartlarını tamamlayanlar ‘ne zaman emekli olsam daha yüksek maaş alırım?’ sorusunu merak ediyor. Temmuz sonrası emekli maaşları yükselecek. Peki yüksek maaş almak için emeklilik dilekçesi bu ay mı verilmeli, yoksa temmuz ayı mı beklenmeli?

1 12
 
Kıdem tazminatı değişiyor! - Sayfa 2

Halihazırda çalışanlar emekli olmak için iş akdini sonlandırdıklarında kıdem tazminatına hak kazanıyor. Öte yandan bazı çalışanlar da belli şartlarda kıdem tazminatı almaya hak kazanabiliyor.

2 12
 
Kıdem tazminatı değişiyor! - Sayfa 3

‘KIDEM TAZMİNATI YENİDEN DEĞERLENİYOR’ 
Peki şu anda kıdem tazminatı tavanı ne kadar? Kıdem tazminatı temmuzdan sonra yükselecek mi? Emekli olmak isteyenler temmuz sonrasını beklerse daha yüksek tazminat alabilir mi? Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Emekli olmak isteyenler tazminatları dikkate almaya başladılar. Kıdem tazminatı oranı memur maaşına yapılacak zam ile yeniden değerleniyor. Bu katsayı da artıyor.

3 12
 
Kıdem tazminatı değişiyor! - Sayfa 4

‘BİR KİŞİ 10 YIL ÇALIŞSA MAKSİMUM 350 BİN TL ALIYOR’ 
Şu anda kıdem tazminatı üst tavanı 35 bin TL seviyesinde. Bir kişi 10 yıl çalışsa maksimum 350 bin TL alabiliyor.

4 12