Akşener: Karşı çıkan bürokratı da yoldan aldılar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında Merkez Bankası’nın başkanı olan Murat Çetinkaya’nın görevden alınması hakkında eleştirilerde bulundu.

Akşener: Karşı çıkan bürokratı da yoldan aldılar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
9 Temmuz 2019 Salı 10:53

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

En güzel yapısal reformlardan birinin Merkez Bankası’nın bağımsızlığı olduğunu belirten Akşener şu açıklamaları yaptı:

“Cuma gecesi KHK ile Çetinkaya’yı görevden aldılar. Böylece Türkiye’nin AKP öncesi bir başka kazanımı da tarihe karıştı. Merkez Bankası Başkanı’nı neden görevden aldılar? Çünkü damadın açıkladığı bütçe açığı hedefinin ilk altı ayda doldurdu. Belli ki o parayı seçim öncesinde çar çur ettiler. Şimdi ise gözlerini ihtiyat akçesine diktiler. Buna karşı çıkan bürokratı da yoluma taş koyma diye görevden aldılar. Yapısal erozyonlara neden olarak devletin itibarını daha da yok etmeyin. Görevden almanız gereken kişinin herkes damadınız olduğunu biliyor, siz de görün. Bakalım gençler anlayacak mı, yerde grafit var Sayın Erdoğan.

Damada göre her şey ne çok iyi ne de felaket. Aralık ve haziranda enflasyonu düşürmüş memur ve emeklilere zam döneminde pat diye enflasyon düştü. Tezgaha bakar mısınız? Emekliye zam yapmamak için suyu kaynağından kestiler. Çarşı pazar gerçek enflasyonu biliyor. Kağıt üzerinde düşürdükleri enflasyon markette, pazarda bir türlü düşmüyor. 1300 lira maaş alan emekliye 65 lira ile 70 lira zam yapıyorlar. Anladık insafınız yok da utanmanız da mı yok?”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar