Karamollaoğlu: Asgari ücret 5 bin 600 TL olmazsa adil düzen yok demektir

Fox Tv'de yayınlanan 'Liderler Fox'ta' programına Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu konuk oldu.

Karamollaoğlu: Asgari ücret 5 bin 600 TL olmazsa adil düzen yok demektir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Mayıs 2018 Çarşamba 22:28

Fox Tv'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, "Biz geldiğimiz zaman ekonomiyi Demokrat Parti ile geldiğimiz için tam olarak kendi istediğimiz şekilde yapamadık. Buna göre adaletin gereği Erbakan Hoca’nın 1996’da memura emekliye verdiği zamları bir düşünün. Bu adil düzenin bir gereğidir. Ben şimdiden kimseye rüşvet dağıtmıyorum. Tayyip Bey 1000 lira dedi baktı yetmedi bir 1000 lira daha verdi. Muharrem Bey bir şeyler söyledi. Biz göreve geldiğimizde insanlar bugünkü maaşının 2 katını alacak. Erbakan Hoca bunu birden verdi. Ben veremiyorum. Adil bir gelir dağılımı olsa memlekette çalışanlar çalıştıkları para ile ay sonunda giderlerini rahatlıkla giderebilmeli. Asgari ücret 1600 lira olmaz. Bugün yoksulluk ücreti 5 bin 600 lira civarında. Bu seviyeye gelmezse adil düzen yok demektir." açıklamasında bulundu.

Karamollaoğlu, "Birçok cemaate haksız itham ediliyor. Cemaat demek İslam’ı  güzel yaşamayı öğrenmek demektir. Bunun dışına çıkarsak hapı yuttuk demektir. Bazen cemaat denilerek masum insanlar zan altına girebiliyor. O kadar sudan sebeplerden dolayı insanlar içeri atılıyor. Böyle bir şey olmaz. İspat iddia makamına aittir. Bugün FETÖ ile yapılan mücadelede hukukun dışına çıkarsak başarılı olamazsınız.  Şamil Tayyar dürüst bildiğini söylemekten çekinmeyen bir isimdi AK Parti’nin içinde. Bu ekiple bizim dışımızda irtibat kurmayan hiçbir parti yok. Biz bağdaşamadık çünkü kendi inanç temellerimize uygun değillerdir. 15 Temmuz’da sadece Fetullah Gülen değil dış istihbarat teşkilatlarının da parmağının olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar