için kaldı

Koronavirüs Kapalıçarşı'yı da vurdu: Kapatılması gündemde

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve küresel salgın ilan edilen yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Kapalıçarşı'yı geçici olarak kapatmayı düşünebileceklerini söyledi.

Koronavirüs Kapalıçarşı'yı da vurdu: Kapatılması gündemde
Son Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı 09:18
17 Mart 2020 Salı 09:13

Koronavirüs, İstanbul'da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Kapalıçarşı'yı da vurdu. Turist sayısında ciddi bir düşüş gözlenen Kapalıçarşı'da turist sayısının son 3 günde  yüzde 20 azaldığı ifade edildi.

“Verilecek talimatlara uyarız”

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Tarihi Yarımada'ya gelen turist sayısının da azaldığını belirterek, "Salgın nedeniyle son 3 günde Kapalıçarşı’ya gelen ziyaretçi sayısında yüzde 20 azalma var. Bu konuda esnafımızdan ‘dükkânımızı açmayalım’ şeklinde teklifler de geliyor. Verilecek talimatlara uyarız. Kapalıçarşı’yı geçici olarak kapatmayı düşünebiliriz" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Valilik'ten gelecek talimatlara uyacaklarını ifade eden Kurtulmuş, Kapalıçarşı'da bir esnafa Koronavirüs tanısı konulmasına ilişkin haberlere yönelik olarak da, "Aileyle iletişim halindeyiz. Kendileri test sonuçlarını bizden gizlemiyor ve bunu basınla paylaştık. Kendilerinin test sonuçları negatif. Fakat yanlarında çalışan bir kişi şu anda Çapa’da bulunuyor. Onun da testi negatif olarak çıkmış. Biz de bu bilgiyi esnafımızla paylaşıyoruz. Şu an pozitif çıkan bir emare yok" değerlendirmesinde bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar