Kalın: Türkiye’nin atacağı adım Suriye’deki Kürtlere karşı değildir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kalın: Türkiye’nin atacağı adım Suriye’deki Kürtlere karşı değildir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
18 Ocak 2018 Perşembe 15:39

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın şu açıklamaları yaptı:

 “Afrin konusu, MGK'da da ele alındı. Türkiye ulusal güvenliğine tehdit olacak her türlü gelişmeye karşı her türlü tedbiri almıştır. Bu tehdit ister PKK'dan, ister YPG'den, ister DEAŞ'tan gelsin.

Operasyonel detaylara girmeden şunu söyleyeyim, dün MGK sonrası bugün Genelkurmay Başkanımız Moskova'da görüşmeler yapıyorlar. Afrin tarafından Türkiye'ye dönük tacizler var. Türkiye'nin sınır güvenliğini ileri bir noktada sağlamak adına Afrin'le ilgili gerekli adımlar atılacaktır. Kendilerinin bugün yapacağı görüşmeler neticesinde tabloyu net bir şekilde göreceğiz.

Afrin, Münbiç veya Cerablus fark etmez, atılacak adımların Suriye Kürtlerine karşı olmadığının altını çizmek istiyorum. PYD ve PKK, Kürtleri temsil etmez. Orada PYD'yi desteklemeyen ve mağdur olan Kürtler var. Soçi sürecine giderken, Suriye toplumunun bütün temsilcilerinin orada olması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bunların içerisinde Araplar da olacak, Türkmenler de olacak, Kürtler de olacak ama terör örgütleri olmayacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce konu hakkında şu açıklamalar yapmıştı:

“Amerikalıların sırtını sıvazladıkları teröristleri tanımadıkları anlaşılıyor. Şimdi bazıları Suriye'de kalkıp bize sınırda tehdit sağlıyor. Kusura bakmasınlar. PYD'ymiş YPG'ymiş DEAŞ'mış topunuz gelin. Ne olursanız olun tepenize ineceğiz. Başka çaresi yok. Şuanda zaten obüslerle vuruyoruz. Vurmaya da devam edeceğiz. Kabuğumuza çekilipde sizin vurmanızımı bekleyeceğiz. Biz DEAŞ terör örgütünü başka bir terör örgütüyle yok etmenizi kabul etmiyoruz dedik. Ondan sonra dünyaya biz teröre karşıyız diyemezsiniz. Bir terör örgütü başka bir terör örgütüyle yok edilemez. Biz kendi kararımızı verdik veriyoruz. Operasyonlar devam ediyor. Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar 2023 hedeflerimize ulaşmamıza mani olamayacaklar. Biz Türkiye'yiz Türk milletiyiz

Amerika, ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır

Biz bunların nasıl kalleş, nasıl iki yüzlü olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu ordunun adı kalleşler ordusudur, bu böyle bilinsin. İki gün sonra başları dara düştüğünde oradaki Amerikan askerlerine ilk silah doğrultacak olan işte bu 30 bin kişilik teröristlerdir.”

Burada özellikle bu toplantı ile benim NATO'ya da bir serzenişim var. Ey NATO siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız. Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Genelkurmay Başkanımız kendileri ile bu konuda görüşüyorlar, görüşecekler."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar