için kaldı

İzmir'de 6.6 şiddetinde deprem!

AFAD, İzmir'de 6.6. şiddetinde bir deprem olduğunu açıkladı. Depremin ardından 4,1, 4,2 ve 4,8 büyüklüklerinde artçı depremler meydana geldi. İzmir'in Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İzmir'de 6.6 şiddetinde deprem!
Son Güncelleme: 25 Kasım 2021 Perşembe 17:01
30 Ekim 2020 Cuma 15:01

AFAD ise depremin Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesinde saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

 İzmir'de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.

Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bakanlarımız bölgede

İzmir’deki şiddetli depremin ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik” dedi.

Vali'den ilk açıklama

İzmir Valisi Köşger "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir açıklarındaki depremle ilgili kendilerine henüz ulaşan can ve mal kaybı bilgisi bulunmadığını belirterek, "Şiddetli bir deprem oldu. Kriz merkezine geçeceğiz. Gelen bilgiler neyse detaylı şekilde aktaracağız." dedi.

"Korku var"

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zafer Akçığ, "Seferihisar açıkları gözüküyor. İlk değerlendirmelerde hata olabilir. 2005 depremlerine benzer bir deprem. Beklenen bir deprem. Korkunç bir panik havası yarattı. Bazı binalarda hasar var. Korkunç bir psikoloji var İzmir'de. Bu başlı başına deprem, bunun sönümlenmesi için bir müddet sonra en büyüküğü 5,6'ya ulaşan artçıların oluşması mümkün. Panik olmamak gerek. 2005 depremlerini hatırlatıyor bu deprem" dedi.

Buca ve Bayraklı'da çöken binalar var

AA'nın haberine göre, İzmir'in Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Sarsıntıyı yaşayan Teoman Cüneyt Acar, "Deprem sırasında Gaziemir'de bir marketteydim. Bütün eşyaların düşmeye başladığını gördüm. Annem evde yakalandı. Annemi sokak kapısında gördüm herkes dışarıdaydı. Artçı depremler sırasında eve girmiştim ve kolonlarda çatlaklar olduğunu da gördüm. Buca'daki arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre bazı eski binalar yıkılmış durumda. 40-45 saniye sürdü sarsıntı."

 

 Soylu: 6 bina yıkıldı haberi var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bakan Soylu, "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

12 kişi hayatını kaybetti, 438 kişi yaralandı

AFAD'dan yapılan açıklamada can kaybı 12’ ye yükselirken yaralı sayısı ise 438’e yükseldi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar