İYİ Parti'de yeni görevlendirmeler!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevine, Samsun Milletvekili Erhan Usta getirildi

İYİ Parti'de yeni görevlendirmeler!
Son Güncelleme: 30 Mayıs 2024 Perşembe 15:24
30 Mayıs 2024 Perşembe 15:22

İYİ Parti'de Başkanlık Divanı'nda yer alan Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanlığı, "Ekonomi Politikaları" ve "Kalkınma Politikaları" başkanlıkları olarak ikiye ayrıldı. Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevine Erhan Usta atanırken, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleri Mehmet Aslan ve Ali Demir, Genel Başkan Başdanışmanları olarak görevlendirildi.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Önceki dönem TBMM Grup Başkanvekilimiz ve Samsun Milletvekilimiz Erhan Usta, Ekonomi Politikaları Başkanlığına, Önceki dönem Millî Güvenlik Politikaları Başkanımız ve GİK Üyemiz Emekli Tuğgeneral Ali Demir, Genel Başkan Başdanışmanlığına, GİK Üyemiz Mehmet Aslan, Genel Başkan Başdanışmanlığı görevlerine atanmışlardır. Kendilerine yeni görevlerinde üstün başarılar diliyoruz. 

Erhan Usta kimdir? 
Ekonomist ve planlama uzmanı Erhan Usta; ilk ve ortaöğrenimini memleketi Havza’da yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. ABD Northeastern Üniversitesinde iktisat politikası ve planlama alanında bölüm birincisi olarak master derecesi aldı. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalında doktora çalışması devam etmektedir. 

Devlet Planlama Teşkilatında uzman yardımcısı, uzman, daire başkanı, genel müdür, müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 2001-2015 yılları arasında kalkınma planı, orta vadeli programlar ve yıllık programlar ile makroekonomik politika hazırlıklarının teknik koordinasyonunu yürüttü. Kamu gelir ve harcamaları, kamu finansmanı, KİT ve sosyal güvenlik finansmanı, para politikası ve enflasyon, büyüme gibi birçok konu üzerinde çalıştı.

25, 26, 27 ve 28. Dönemlerde Samsun Milletvekili seçildi. 2 yıl süreyle MHP Grup Başkanvekilliği yaptı. Ocak 2019-Eylül 2020 tarihleri arasında bağımsız olarak görev yaptıktan sonra, 9 Eylül 2020 tarihinde İYİ Parti Grubuna katıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevini yürüttü. 2021-2024 yılları arasında İYİ Parti Grup Başkanvekili olarak görev yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar